Skallesuppe med judassvampe og kartoffel
En smagfuld og cremet fiskesuppe, som Nikolaj og Jørgen lavede i ottende sæson af Nak & Æd. Suppen er fuld af svampe, og bliver dejlig fyldig og mættende af kartofler. En god ret at varme sig på.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 skaller
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 porre
- 100 g kartofler, kogte og pillede
- 1 dl piskefløde
- 1 håndfuld judasører
Fremgangsmåde
- Vask fiskene og fjern maveindholdet. Fileter og gem filterne.
- Hak fiskebenene groft, og kom dem i en gryde sammen med grofthakket løg og hvidløg. Snit porren og kom ved. Dæk med vand og bring i kog. Lad det simre 30 minutter.
- Sigt kraften fra benene og kom fonden i en ny gryde. Tilsæt fløden og krydr med salt og peber. Snit skalle-filetene i strimler og kom i gryden sammen med kartofler i passende stykker.
- Snit judas-svampene fint, og sauter dem hårdt i olie på en pande i nogle sekunder. Tilsæt de møre svampe til suppen, og server den rygende varm.