Cremet fiskesuppe med svampe, porre og kartofler. (©DR)

Skallesuppe med judassvampe og kartoffel

En smagfuld og cremet fiskesuppe, som Nikolaj og Jørgen lavede i ottende sæson af Nak & Æd. Suppen er fuld af svampe, og bliver dejlig fyldig og mættende af kartofler. En god ret at varme sig på.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 skaller
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 100 g kartofler, kogte og pillede
  • 1 dl piskefløde
  • 1 håndfuld judasører

Fremgangsmåde

  1. Vask fiskene og fjern maveindholdet. Fileter og gem filterne. 
  2. Hak fiskebenene groft, og kom dem i en gryde sammen med grofthakket løg og hvidløg. Snit porren og kom ved. Dæk med vand og bring i kog. Lad det simre 30 minutter. 
  3. Sigt kraften fra benene og kom fonden i en ny gryde. Tilsæt fløden og krydr med salt og peber. Snit skalle-filetene i strimler og kom i gryden sammen med kartofler i passende stykker. 
  4. Snit judas-svampene fint, og sauter dem hårdt i olie på en pande i nogle sekunder. Tilsæt de møre svampe til suppen, og server den rygende varm.