Prøv en skarv-burger som Nikolaj og Jørgen lavede den, eller brug det vildt du selv har skudt. (©DR)

Skarvburger med selleri-pommes frites og hjemmelavet ketchup

Er du frisk på en vildt-burger lidt ud over det sædvanlige? Prøv en skarv-burger med selleri-pommes frites og hjemmelavet ketchup, som Nikolaj og Jørgen lavede den i Nak & Æd.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Ketchup

  • 4 solmodne tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. konc. tomatpuré
  • chili efter smag
  • 2 kviste timian
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og peber
  • evt. lidt honning

Skarvbøffer

  • 400 g skarv-kød uden skind og ben
  • hjerte og lever fra skarv
  • salt og peber
  • smør og olie til stegning

Selleri-pommes frites

  • 1 selleri
  • groft havsalt
  • rigeligt vindruekerneolie til stegning

Desuden

  • 2 burgerboller
  • 1 hoved salat
  • 2 tomat
  • 1 rødløg

Fremgangsmåde

Ketchup

  1. Snit tomaterne og gem. Pil og hak bade løg og hvidløg fint. 
  2. Kom olien i en gryde og varm op. Sauter så løg heri uden at det tager farve. 
  3. Tilsæt tomatpuré og brænd det let. Tilsæt æbleeddike og damp det væk og tilføj tomater, hakket chili og plukket timian. Lad det hele simre sammen. 
  4. Tilsæt ½ liter vand, og lad det koge ved middel varme til det koger tykt og cremet. Kryder med salt og peber og evt honning. Køl ned og gem.

Skarvbøffer

  1. Hak alt skarv-kødet I en kødhakker. Hak også hjerte og lever fint. Rør kødet sammen og krydr med salt og peber. 
  2. Smelt smør på en pande sammen med lidt olie. Form nu kødet til pæne bøffer, og steg dem gyldne på begge sider. 
  3. Forsæt indtil der kommer klar væske ud af bøfferne. Drys salt og peber på og hold lune.

Selleri-pommes frites

  1. Skræl sellerien og skær i stave. 
  2. Kom olie i en gryde, og steg dem heri i nogle minutter ved middel varme. Løft op og køl let af. 
  3. Varm vindruekerneolien op og steg fritterne igen så de bliver gyldne og sprøde. 
  4. Løft op og kom på fedtsugende papir. Drys med salt.

Servering

  1. Lun burgerbollerne.
  2. Saml burgerne med ketchup, bøffer, salat, skiver af tomat og løgringe og server sammen med de sprøde sellerifritter.