Hverdagsmad kan både være nemt at lave og smage fantastisk. (©DR)

Skindstegt kulmule med råstegte kartofler

Hvem siger at hverdagsmad ikke kan være gourmetmad, og kan gå hurtigt at lave? Kun 20 min. tager det at tilberede denne lækre ret, med sprødstegt fisk, råstegte kartofler og en cremet blomkålskompot. Kok Adam Aamann viste i Madmagasinet hvordan.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Blomkålskompot

  • 300 g blomkål i mellemstore buketter
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • salt og peber

Råstegte kartofler

  • 700 g kartofler
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • 4 spsk. finthakket persille

Kulmule

  • 4 kulmule filetter
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning

Estragonolie

  • 1 lille bundt estragon
  • 1-2 skalotteløg
  • 1 økologisk citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Blomkålskompot

  1. Kom blomkålsbuketterne i en gryde. Hæld fløde og mælk i og kog op uden låg.
  2. Når det er kogt op, skrues der ned for varmen, så det kun simrer. Læg låg på og kog blomkålen godt mør i ca. 10-14 min. 
  3. Konsistensen skal være sådan, at væsken hænger cremet omkring blomkålen. Hvis det ikke er tilfældet, så kog den i et par minutter ekstra. Smag herefter blomkålskompotten til med salt og peber.

Råstegte kartofler

  1. Kartoflerne skal ikke skrælles, men blot skylles. Skær dem i tynde skiver på 2-3 mm. Skyl stivelsen af i en skål med koldt vand. Tag kartoflerne op og dup dem tørre i et viskestykke. 
  2. Varm en pande godt op og kom 4 spsk. olivenolie på panden. Steg kartoflerne gyldne, møre og let sprøde i olivenolien ved middel varme. Drys med finthakket persille ved anretning.

Kulmule

  1. Krydder kulmulen med havsalt og friskkværnet peber. Varm en pande op, der kan rumme de 4 stykker fisk. Når panden er godt varm, kom 3-4 spsk. olivenolie på. Steg først fisken med skindsiden nedad. Pres 30 sek. på hver fisk med en palet, så den ikke trækker sig sammen. Steg fisken gylden og sprød på skindet, inden fisken bliver vendt. Stegetid 6-8 min. alt efter tykkelsen på fisken.

Estragonolie

  1. Lav estragonolien imens kulmulen steger. Hak estragonen meget fint og bland den med finthakket skalotteløg, saft og skal af 1 citron, 4 spsk. olivenolie, salt og peber.

Anretning

  1. Vend de varme kartofler med lidt havsalt. Tag dem af panden og drys med persille. Fordel kartoflerne på 4 tallerkener. Kom en god skefuld blomkålskompot på hver tallerken. Den stegte kulmule ved siden af og kom en skefuld af estragonolien over lidt af kulmulen. Server straks.