Prøv denne fantastiske sommerret. Den skindstegte makrel fra grillen smager himmelsk. (©DR)

Skindstegt makrel med stuvede agurker

Makrellen er en fantastisk fisk fyldt med gode vitaminer og omega-3 fedtsyrer. De fleste af os har prøvet varianten med tomatsauce på dåse eller den røgede makrel med forskellige krydderier. Men faktisk er makrellen en skøn fisk til grillen. Og især sammen med denne lidt alternative måde at servere agurker på – nemlig flødestuvede. Men bare rolig – det smager himmelsk!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 stk. friske makrelfileter med skind
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 stk. citroner
  • En smule havsalt
  • Friskkværnet peber

Stuvede agurker

  • 2 stk. store, faste agurker
  • 20 g smør
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 dl piskefløde
  • 1 bundt dild
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Makreller

  1. Krydr makrelfileterne med salt og peber og lad dem trække i 15-30 minutter. Sæt dem på køl imens, du laver de stuvede agurker.
  2. Varm en grillpande godt op (en almindelig pande kan også bruges), til den er rygende varm.
  3. Pensl makrelfileterne på hver side med olivenolien.
  4. Kom fileterne på den meget varme grillpande, med skindsiden nedad, og grill/steg makrelfileterne næsten færdige. Løsn dem forsigtigt fra panden med en palet, og giv dem de sidste 20 sekunder på kødsiden. Skær citronerne midt over og grill dem, til de er let sorte og karamelliserede.
  5. Kom de stegte makrelfileter på en tallerken og server straks med de stuvede agurker og de grillede citroner.

Stuvede agurker

  1. Skræl agurkerne og skær dem over på langs og skrab kernerne ud.
  2. Skær agurkerne i skrå skiver på ½ cm bredde. Kom dem i en varm flad gryde med smørret, lad dem varme godt igennem, uden de bliver bløde i ca. 2 minutter.
  3. Kom fløde og friskkværnet peber ned til agurkerne og skru godt op for varmen. Lad fløden koge ind til en tyk sauce, der smyger sig om agurkerne.
  4. Servér dem straks til den grillede makrel.