Skotsk rumbledethumps
Rumbledethumps er klassisk skotsk tilbehør til kødretter, og består primært af kartofler, kål og løg i en cremet blanding. Prøv her Anne Hjernøes version, som hun lavede med af sødkartofler, grønkål og blåskimmelost, da hende og Anders Agger besøgte Skotland.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- koldpresset jomfruolivenolie
- 2 løg
- 500 g søde kartofler
- 4-5 store blade grønkål
- flagesalt og friskkværnet peber
- 100-150 g blåskimmelost
Fremgangsmåde
- Varm smør og olie op på en pande, hak løget og steg det i blandingen.
- Skrub kartoflerne godt, eller skræl dem. Skær dem i tern og steg dem sammen med løget til de har fået farve.
- Rib grønkålen og hak den groft. Vend den sammen med kartoflerne og steg den med i nogle minutter. Drys med salt og peber.
- Kom hele molevitten i et ovnfast fad, foret med bagepapir. Fordel blå ost efter smag hen over, og stil fadet i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og kartoflerne er helt møre. Kan du ikke lide blåskimmelost, så brug den ost du godt kan lide.