Klassisk skotsk tilbehør af kartofler. (©DR)

Skotsk rumbledethumps

Rumbledethumps er klassisk skotsk tilbehør til kødretter, og består primært af kartofler, kål og løg i en cremet blanding. Prøv her Anne Hjernøes version, som hun lavede med af sødkartofler, grønkål og blåskimmelost, da hende og Anders Agger besøgte Skotland.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 løg
  • 500 g søde kartofler
  • 4-5 store blade grønkål
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 100-150 g blåskimmelost

Fremgangsmåde

  1. Varm smør og olie op på en pande, hak løget og steg det i blandingen. 
  2. Skrub kartoflerne godt, eller skræl dem. Skær dem i tern og steg dem sammen med løget til de har fået farve. 
  3. Rib grønkålen og hak den groft. Vend den sammen med kartoflerne og steg den med i nogle minutter. Drys med salt og peber. 
  4. Kom hele molevitten i et ovnfast fad, foret med bagepapir. Fordel blå ost efter smag hen over, og stil fadet i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og kartoflerne er helt møre. Kan du ikke lide blåskimmelost, så brug den ost du godt kan lide.