Glaze kan give en flot effekt til din kage, så den ser lige så god ud som den smager. (©DR)

Skovbærkage med stjernehimmel

Jesper bagte i Den store Bagedyst 2017 denne smukke glazede kage, der ligner en dyb og endeløs stjernehimmel. Kagen gemmer på lækre kakaobunde og en frisk og syrlig skovbærmousse.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kakaobunde

  • 125 g smør
  • 250 g brun farin
  • 2 stk. æg
  • 200 g hvedemel
  • 70 g fintmalede hasselnødder
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • 3 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 dl mælk

Skovbærmousse

  • 500 g frosne skovbær
  • 130 g sukker
  • 7 blade husblas
  • 3 dl piskefløde

Glaze

  • 2 dl mælk
  • 5 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade
  • 180 g miroir gel
  • farver efter ønske

Fremgangsmåde

Kakaobund

  1. Smeltet smør og farin røres sammen.
  2. Æggene piskes sammen og røres i sukker og smør lidt af gangen. Sigt de tørre ingredienser i skiftevis med mælken og de fintmalede hasselnødder.
  3. Hæld dejen i forme og drys med de grofthakkede hasselnødder. Bages i ca. 15 min ved 180 grader.

Skovbærmousse

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Frugt og sukker koges mør. Blend frugten, og smelt husblas i den varme masse. Lad den køle lidt af.
  3. Pisk fløden til skum og bland i frugten lidt af gangen.

Saml kagen

  1. Bunden skæres til - hæld moussen i den ønskede form og placer bunden ovenpå og frys helt ned.

Glaze

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Kog mælken op.
  3. Hak chokoladen fint.
  4. Opløs husblassen i den varme mælk, og hæld mælken over chokoladen. Rør til massen er ensartet.
  5. Hæld massen i en kande og tilsæt miroir gel. Blend med en stavblender og rør de farver i du ønsker.

Glaze på kagen

  1. Tag den frosne kage ud og sæt den på en rist med bagepapir under.
  2. Hæld glazen over når den er 32-34 grader varm.
  3. Sæt på køl til glazen sætter sig.
  4. Server!


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 8)