De små kager gemmer på spændende smagskombinationer der uden tvivl vil begejstre. (©DR)

Skovbærtærter med lakrids og nigella

Fine små tærter med skovbær i en sprød mørdej med lakrids og nigellafrø. En smuk kage med spændende smage der overrasker - server de fine kager til kaffen eller som en flot dessert.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Skovbærmousse

  • 1½ dl solbærsaft
    (kog solbær op med lidt sukker)
  • 1½ dl skyr
  • 1½ dl flødeskum
  • 2 blade husblas

Brombærsylt

  • 150 g brombær
  • ½ citron
  • 3 spsk. sukker

Ribsganash

  • 200 g hvid chokolade
  • ½ dl fløde
  • ½ dl ribssaft

Hindbærfragipane

  • 50 g nødder
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • lidt friske hindbær

Lakrids/nigella mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 30 g nigellafrø
  • 3 spsk. lakridspulver
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør, koldt
  • 1 knivspids salt

Pynt

  • iskold vodka
  • tempereret mørk chokolade
  • guldstøv til pensling
  • friske ribs

Fremgangsmåde

Skovbærmousse

  1. Kog bær op med en skefuld sukker.
  2. Sigt massen og tilføj udblødt husblas - afkøles.
  3. Pisk skyr i og pisk herefter fløden og vend den i.
  4. Kom moussen i ønskede forme og stil på frost.

Brombærsylt

  1. Kog brombær op med sukker og sigt inden den stilles på køl.

Ribsganash

  1. Kog ribssaft og fløde op.
  2. Hæld det over den hakkede chokolade, og lad det stå i 2 minutter før du rører rundt.
  3. Når massen er ens sættes den på køl til den skal bruges.


Lakrids/nigella mørdej

  1. Bland alt det tørre i en blender. Herefter samles dejen med æg.
  2. Rulles ud mellem to stykker papir og afkøl i ca. 20 min.
  3. Når dejen er kold udstikkes den til formene. Mens mørdejen er på køl kan du lave din fragipane.

Hindbærfragipane 

  1. Blend alle ingredienser og hæld i mørdejsformene, når de er udstukket.
  2. Put små hindbær ned i fragipanen inden du bager.
  3. Det hele skal bages sammen i ca. 20 min. ved 180 grader.

Chokoladepynt

  1. Chokoladen varmes op til 32 grader i mikroovn. Rør til det er smeltet.
  2. Kom i en sprøjtepose og klip et lille bitte hul.
  3. Tag din vodka direkte fra frys og hæld i en skål - den er tyktflydende.
  4. Sprøjt chokoladen ud i vandet og undgå at røre ved det.Når du har den mængde du vil ha, tages grenene forsigtigt op.
  5. Pensel dem med guld og læg på køl, til du er parat til at bruge dem.

Samling

  1. Alle dele skal være afkølet før du kan samle.
  2. Smør toppen af kagerne med brombærsylt.
  3. Læg din solbærmousse oven på bunden.
  4. Sprøjt ganash rundt om i kanten i en sprøjtepose med tyl.
  5. Pynt med dine chokolade grene.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 2