En gryderet er altid et hit - prøv denne opskrift med vildt fjerkræ. (©DR)

Skovskade med svampe og stegte gulerødder

En smagfuld og fyldig gryderet med skovskade, svampe, gulerødder og tomater i en cremet flødesauce. En rigtig Nak & Æd ret fra det fri, som Jørgen og Nikolaj lavede den i ottende sæson af programmet.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 hjerter fra skovskader
  • kød af 4 lår fra skovskade
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g blandede skovsvampe
    (eks. rørhatte og kantareller)
  • 3 dl piskefløde
  • 10 små, hele tomater
  • 6 hele, små gulerødder
  • 2 kviste timian
  • 100 g smør
  • fond til det dækker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Istandgør svampene og skær i passende stykker. Smelt smørret i en gryde, og steg svampene heri. 
  2. Tilsæt fintsnittet hvidløg og kødet fra lårene i mindre stykker sammen med hjerterne. Krydr med salt og peber, og hæld fond på, så det næsten dækker. Tilsæt fløde og lad det hele simre sammen. 
  3. Vask gulerødderne, og kog dem møre. Løft op, og steg dem  i resten af smørret - lad dem stege ved moderat varme og krydr med salt og peber. Når de er gyldne over det hele, kommes tomaterne ved sammen med plukket timian. 
  4. Server nu de stuvede svampe og skovskadekød i et fad med gulerødder og tomater på toppen.