Skrædderduels med kartofler og røget flæsk (©DR)

Skrædderduels med kartofler

Brødrene Price er kommet til Sønderjylland efter egnsretter, og laver bl.a. denne opskrift på skrædderduels med kartofler og røget flæsk.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Skrædderduels

  • 500 g røget flæsketern
  • 200 g løg
  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 25 g hvedemel

Tilbehør

  • 1 kg melede kartofler
  • 200 g syltede rødbeder

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og koges.

  2. Flæsketerningerne steges på panden. Når de har taget lidt farve og afgivet lidt fedt kommes løg skåret i tern ved og steges sammen med flæsket. Hæld evt. overskydende fedt fra.

  3. Når løgene er stegt bløde og gyldne, spædes til med cremefraiche og mælk. Det skal nu koges ind til en passende konsistens og kan evt. jævnes med hvedemel rørt op i lidt mælk.

  4. Skrædderduelsen spises med kartoflerne samt syltede rødbeder.