Det er sjovt at lave sit eget slik - prøv at lave skumfiduser med forskellige smage. (©DR)

Skumfiduser med hindbærsmag

Tag børnene med i køkkenet og lav jeres egne hjemmelavede skumfiduser med hindbær. De smager skønt og børnene vil elske at lave deres eget slik.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 20 blade husblas
  • 600 g rørsukker
  • 3 dl vand
  • 4-5 dråber rød frugtfarve
  • evt. 2 spsk. tørrede, knuste hindbær eller et par dråber koncentreret smag
  • 4 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
  2. Hæld rørsukker og vand i en gryde og varm det op, så det koger.
  3. Sukkermassen skal koge i ca. fem minutter, indtil sukkerboblerne bliver lidt mørkere og ’sejere’.
  4. Hæld sukkermassen over i skålen til en røremaskine.
  5. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sukkermasse og sæt derefter røremaskinen på maksimal hastighed.
  6. Tilsæt de tørrede hindbær, farve og evt. smag efter et par minutter og lad massen køre i ca. 10 minutter i alt.
  7. Drys køkkenbordet med et godt lag flormelis, så skumfidusdejen ikke klistrer fast, når du skal forme den.
  8. Kom massen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt ud i passende størrelser.
  9. Opbevar dem i en lufttæt beholder, så de ikke tørrer for hurtigt ud.