Skumfiduser med hindbærsmag
Tag børnene med i køkkenet og lav jeres egne hjemmelavede skumfiduser med hindbær. De smager skønt og børnene vil elske at lave deres eget slik.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 20 blade husblas
- 600 g rørsukker
- 3 dl vand
- 4-5 dråber rød frugtfarve
- evt. 2 spsk. tørrede, knuste hindbær eller et par dråber koncentreret smag
- 4 spsk. flormelis
Fremgangsmåde
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Hæld rørsukker og vand i en gryde og varm det op, så det koger.
- Sukkermassen skal koge i ca. fem minutter, indtil sukkerboblerne bliver lidt mørkere og ’sejere’.
- Hæld sukkermassen over i skålen til en røremaskine.
- Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sukkermasse og sæt derefter røremaskinen på maksimal hastighed.
- Tilsæt de tørrede hindbær, farve og evt. smag efter et par minutter og lad massen køre i ca. 10 minutter i alt.
- Drys køkkenbordet med et godt lag flormelis, så skumfidusdejen ikke klistrer fast, når du skal forme den.
- Kom massen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt ud i passende størrelser.
- Opbevar dem i en lufttæt beholder, så de ikke tørrer for hurtigt ud.