Skumfiduser er både sjove at lave og sjove at spise. Du kan putte et valg af smage i for at gøre dem til dine helt egne. (Foto: Natalia Lorite ©STV Production/DR)

Skumfiduser med vaniljesmag

Vidste du, at du selv kan bage de søde sager, som børnene synes allerbedst om? Spring ud i at lave dine egne skumfiduser, og hav det sjovt samtidig. Det klistrede skum kan være udfordrende at håndtere – men også utroligt morsomt at arbejde med.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 16 blade husblas
  • 1 stang eller 2 tsk. vaniljestang eller vaniljepasta
  • 2 dl vand
  • 400 g sukker
  • 100-150 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Skrab korn ud af vaniljestangen, og kom vanilje, vand og sukker i en gryde.
  3. Kog siruppen op, til alt sukkeret er opløst, og siruppen når en temperatur på 115 grader.
  4. Sluk for varmen, og lad siruppen svale i et par minutter.
  5. Vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme sirup.
  6. Lad husblassen smelte, og lad massen svale et par minutter.
  7. Kom nu sukkermassen i rørekedlen, og pisk med piskeris i ca. 8-10 minutter ved høj hastighed, til sukkermassen er blevet hvid, sej og klistret.
  8. Drys flormelis ud i et fad, og fordel den klistrede masse oven på flormelissen.
  9. Forsøg at glat massen ud med en palet eller dejskraber.
  10. Drys med flormelis på toppen, og lad skumfidusen sætte sig i mindst 15-20 minutter, til den er blevet fast.
  11. Klip stykker af skumfidus med en saks og server.