Lækker gryderet der indbyder til efterårs hygge med familie og venner (©DR)

Slambert-gryde

En muflon er ikke lige et dyr som alle falder over herhjemme i Danmark. Den anses for at være en forfader til geden, som vi i dag holder som husdyr, men hvis du får hænder i noget muflon, så skylder du dig selv at lave denne ret.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. muflon inderlår
  • 1 smule smør
    (til stegning)
  • 2 stk. æbler
  • 1 stk. muflon hjerte
  • 0,5 stk. muflon lever
  • 4-5 kviste salvie
  • 2 fed hvidløg

Tilbehør

  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. pastinakker
  • 0,5 stk. knoldselleri
  • 1 stk. helt hvidløg
  • 2 blade laurbær
  • 1 dl æble eddike
  • 0,5 l piskefløde
  • 0,25 stk. sommerkål

Fremgangsmåde

  1. Del og bank inderlåret ud så du har et stort firkantet stykke. Skær æbler og salvie groft og bland det med hvidløg. Krydr kødet og placer æble og urter på det. Rul det hele stramt sammen og bind op.
  2. Tag en stor jerngryde og brænd den godt af. Smelt smørret heri så det bruner. Steg rullestegen til den bliver gylden over det hele. Snit rødderne og kom dem ved sammen med laurbærblade. Lad det simre sådan nogle minutter.
  3. Istandgør lever og hjerte og skær i passende stykker. Kom disse i gryden og lad dem simre sammen. Krydr med salt og peber, hæld eddike på og lad det koge væk. Hæld derefter 2 liter vand over og læg låg på. Lad det så koge 1-1 ½ time.
  4. Fjern låget og tilsæt fløden. Lad det hele simre godt sammen, inden du kommer skåret kål ved. Server derefter med mos og grønkål.