Slider med okse
Hvis du synes små burgere er en dejlig spise, kan du kaste dig ud i denne nemme opskrift, som blandt andet byder på oksebøffer med en spændende hjemmelavet krydderiblanding.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Bøffer
- 500 g hakket oksekød
- 1 smule salt
- 1 sjat koldpresset jomfruolivenolie
- 1 smule hjemmelavet krydderiblandig
Fyld
- 1 smule revet peberrod
- 1 stk. løg
- 1 spsk. honningsennep
- 8-10 skiver syltede agurker
- 4-6 skiver cheddar
- 1 smule friseesalat
Krydderiblanding
- 1 stk. persisk lemon
- 1-2 fed hvidløg
- 1 smule kardemomme
- 1 smule citrongræs
- 1 knivspids palmesukker
Fremgangsmåde
Lav krydderiblanding:
- Bland revet skal af den persiske lemon med finthakket hvidløg, kardemomme, finthakket citrongræs og palmesukker. Krydderiblandingen kan også laves af revet citronskal, finthakket citrongræs og en anelse sukker.
Lav bøffer:
- Bland kødet godt sammen med salt og krydderier og form dem til små bøffer som du steger i olie på en pande ved middelvarme, eller på grillen.
- Kom kødet i en burgerbolle sammen med fyldet.