Sliders - små burgere - er skøn mad, og du kan sagtens bage burgerbollerne selv med Anne Hjernøes nemme opskrift. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Små burgerboller - Sliders

Anne Hjernøes opskrift på små burgerboller (sliders) er nem og smager fantastisk. Den kan selvfølgelig også bages som almindelige størrelse brugerbolle.

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fremgangsmåde

Sådan tilbereder du små brugerboller

  1. Varm mælk og vand op til det er lunt. Rør gæren ud i den lune væske sammen med honningen. Når det er helt opløst, tilsættes æg, salt og det let afkølede smør. Bland det hele godt sammen og tilsæt derefter gradvist hvedemelet, mens du rører godt, til du har en elastisk dej, der gerne må være klistret. 

  2. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 40-50 minutter, gerne et lunt sted. 

  3. Når dejen er hævet, formes den til små bitte boller, der trykkes flade og stilles på en bageplade på bagepapir. Brug vand på fingrene i stedet for mel, når du former bollerne. (Du kan naturligvis også forme dem til almindelig størrelse brugerboller, hvis du vil)

  4. Lad dem hæve yderligere 20-30 minutter under et fugtigt viskestykke, og pensl dem derefter med en æggeblomme rørt op med en slat vand. Drys bollerne med sesamfrø.

  5. Bag bollerne i midten af ovnen ved 220 grader i ca. 10-14 minutter, alt efter hvor små du har lavet dem. 

  6. Når bollerne er gyldne, og det lyder hult, når du banker dem i bunden, er de færdige. Stil bollerne til afkøling på en rist.