Disse kager er perfekte til en opgraderet omgang eftermiddagskaffe eller som dessert til nytårsaften. (©DR)

Små chokoladekager med banan, mazarin og kaffe

Denne chokoladekage giver en smagseksplosion i din mund - af blød chokoladeganache, flamberet banan, mazarinkage og cremeux af kaffe og chokolade.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kakaomørdej

  • 230 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 40 g mandelmel
  • 30 g kakaopulver
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt

Flamberede bananer

  • 6 bananer
  • 45 g rørsukker
  • 30 g smør
  • 0,75 dl lys rom

Mazarinmasse med bananer

  • De flamerede bananer
  • 100 g marcipan
  • 90 g rørsukker
  • 80 g blødt smør

Chokoladeganache

  • 150 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Kaffe-/chokolade-cremeux

  • 1 blad husblas
  • 275 g mælkechokolade
  • 4 æggeblommer
  • 30 g rørsukker
  • 3 dl piskefløde
  • Espresso efter smag

Chokoladepynt

  • 100 g mørk chokolade

Koraler

  • 60 g smagsneutral olie
  • 120 g vand
  • 15 g mel

Pynt

  • 3 stk. bananer
  • 10-15 blade skovsyre
  • Et drys guldstøv

Fremgangsmåde

Kakaomørdej

  1. Bland mel, mandelmel, kakaopulver, flormelis, salt og smør sammen.
  2. Hæld ægget i dejen og samle den.
  3. Del dejen i to og rul hver ud mellem to stykker bagepapir og læg herefter på frys i ½ - 1 time.
  4. Beklæd de 8 tærteringe og stil på køl.

Flamberede bananer

  1. Skræl bananerne og del dem på langs.
  2. Smelt smørret på en pande og drys herefter med sukker og læg bananerne på panden og lad dem stege i nogle minutter.
  3. Hæld rom på panden og sæt ild til det.
  4. Tag panden af varmen og lad bananerne køl af.

Mazarinmasse med bananer

  1. Kom de 2/3 del af de flamberede bananer, marcipan, sukker og smør i en blender og blend det til en glat masse.
  2. Fordel massen i tærterne og bag dem ved 185 grader varmluft, i 15-20 minutter.
  3. Når tærterne er kølet af fordeles resten af de flamberede bananer i tærterne.

Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen og læg det i en skål.
  2. Varm fløden op og hæld det over chokoladen og rør det forsigtig sammen.
  3. Hæld det over tærten og stil på køl.

Kaffe/chokolade cremeux

  1. Læg husblas i kold vand.
  2. Hak chokoladen og læg det i en skål.
  3. Pisk æggeblommer og sukker sammen.
  4. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde og rør det sammen med æggeblommerne.
  5. Hæld blandingen tilbage i gryde og varm op til 83 grader og tag gryden af varmen og tilføj husblas.
  6. Hæld over chokoladen og rør det sammen og smag til med espresso.
  7. Stavblend massen og stil den på frys.
  8. Når massen er kold tages den ud og piskes op og hældes på en sprøjtepose.

Chokoladepynt

  1. Temperer chokoladen og hæld den ud på kageplast og lav både ringe, cirkler og pinde.

Koraler

  1. Bland vand, olie og mel godt sammen.
  2. Hæld blanding på en helt tør pande og steg den.
  3. Læg den herefter på et stykke køkkenrulle for at tørre.
  4. Pensel herefter med guldstøv.

Pynt og samling

  1. Sprøjt kaffe/chokolade cremeux oven på tærten.
  2. Pynt med bananer i tern, chokoladepynten, koraler, skovsyre og guldstøv.


Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager