Små chokoladekager med mørdej, hasselnød, hindbær og appelsin
Forestil dig en fusion af orangeknas, nutella og friske bær samlet ovenpå en sprød mørdejsbund - selvfølgelig med masser af kærlighed bagt, sprøjtet og pyntet ind i hver en fuge. Det er sådan cirka formlen på den her kage.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Hasselnøddemousse
-
150 g
gianduja
(hasselnødde- og chokoladepaste)
-
100 g
mælkechokolade
(32%)
- 1,5 blade husblas
- 50 g mælk
- 210 g fløde
Mørdej
- 560 g hvedemel
- 40 g kakaopulver
- 200 g flormelis
- 300 g smør
- 2 æg
Chokoladeganache med appelsin
-
240 g
mørk chokolade
(54%)
- 240 g fløde
- 80 g frisk appelsinsaft
Appelsinknas
- 120 g sukker
- 120 g hasselnødder
-
120 g
mælkechokolade
(32%)
-
2
appelsiner
(skallen)
Pynt
-
300 g
mørk chokolade
(70%)
-
64 stk.
friske hindbær
(store)
- Et drys guldstøv
Fremgangsmåde
Hasselnøddemousse
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
- Smelt chokolade og gianduja i mikrobølgeovn. Rør til massen har samlet sig.
- Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde.
- Vrid husblassen fri for vand og opløs den i den varme mælk.
- Hæld den varme mælk over chokolademassen og stavblend til den er blank og homogen.
- Pisk fløden til let skum og vend den i chokoladenmassen.
- Hæld moussen i 8 udstikkere beklædt med folie og kageplast eller i en cylinderformet silikoneform (7 cm i diameter).
- Sæt moussen på frost.
Mørdej
- Kom alle ingredienser pånær æg i en foodprocesser og kør det til teksturen minder om sand.
- Saml dejen med æggene.
- Kom dejen i en frysepose og læg den på køl.
- Rul dejen ud til 3 mm tykkelse og stik bunde og kanter ud til min. 8 tærter. Kom dejen i perforerede tærteforme (7,5 cm i diameter).
- Bag tærterne på en perforeret bageplade/bagemåtte i ca. 15 min. ved 175 grader almindelig ovn.
- Befri tærterne fra ringene og lad dem køle helt af.
Chokoladeganache med appelsin
- Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn.
- Varm samtidig fløden op til kogepunktet i en lille gryde.
- Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og lad massen stå i nogle minutter.
- Stavblend ganachen til den samler sig til en blank masse. Tilføj appelsinsaften og blend til den igen er homogen.
- Hæld ganachen i en sprøjtepose og læg den på køl.
Appelsinknas
- Smelt sukkeret til gylden karamel i en lille gryde.
- Tilføj hasselnødderne og rør med en ske til de er dækket af karamel.
- Hæld nødderne ud på en silikonemåtte og lad den køle helt af.
- Blend halvdelen af nødderne i en minihakker til de er helt flydende.
- Hak den anden halvdel af nødderne groft.
- Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn. Tilsæt begge slags hasselnødder og appelsinskallen og rør det til en homogen masse.
- Lad massen køle til den sætter sig en smule.
Samling og pynt
- Fordel et tyndt lag appelsinknas i hver tærteskal.
- Fylde tærten op til kanten med ganache.
- Lad tærterne hvile til ganachen har sat sig. jo koldere de står, desto hurtigere går det - til gengæld bliver teksturen bedre, hvis de får lov til at sætte sig langsomt.
- Befri moussen fra formene og spray dem med en mørk velvet spray.
- Læg en cylinder mousse på hver tærte.
- Temperer chokoladen og lav 8 chokoladebånd. Når chokoladen begynder at sætte sig, ridses et mønster med en tandstik.
- Placer ca. 8 hindbær på hver tærte og drys med lidt guldstøv på bærene.
- Læg chokoladebåndene rundt om moussen. Fjern forsigtigt kageplasten, når chokoladen har sat sig.