Kagerne bliver næsten royale at kigge på, da formen på chokoladen får dem til at ligne små kroner. Og smagen er da også en konge og dronning værdig! (©DR)

Små chokoladekager med mørdej, hasselnød, hindbær og appelsin

Forestil dig en fusion af orangeknas, nutella og friske bær samlet ovenpå en sprød mørdejsbund - selvfølgelig med masser af kærlighed bagt, sprøjtet og pyntet ind i hver en fuge. Det er sådan cirka formlen på den her kage.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hasselnøddemousse

  • 150 g gianduja
    (hasselnødde- og chokoladepaste)
  • 100 g mælkechokolade
    (32%)
  • 1,5 blade husblas
  • 50 g mælk
  • 210 g fløde

Mørdej

  • 560 g hvedemel
  • 40 g kakaopulver
  • 200 g flormelis
  • 300 g smør
  • 2 æg

Chokoladeganache med appelsin

  • 240 g mørk chokolade
    (54%)
  • 240 g fløde
  • 80 g frisk appelsinsaft

Appelsinknas

  • 120 g sukker
  • 120 g hasselnødder
  • 120 g mælkechokolade
    (32%)
  • 2 appelsiner
    (skallen)

Pynt

  • 300 g mørk chokolade
    (70%)
  • 64 stk. friske hindbær
    (store)
  • Et drys guldstøv

Fremgangsmåde

Hasselnøddemousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
  2. Smelt chokolade og gianduja i mikrobølgeovn. Rør til massen har samlet sig.
  3. Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde.
  4. Vrid husblassen fri for vand og opløs den i den varme mælk.
  5. Hæld den varme mælk over chokolademassen og stavblend til den er blank og homogen.
  6. Pisk fløden til let skum og vend den i chokoladenmassen.
  7. Hæld moussen i 8 udstikkere beklædt med folie og kageplast eller i en cylinderformet silikoneform (7 cm i diameter).
  8. Sæt moussen på frost.

Mørdej

  1. Kom alle ingredienser pånær æg i en foodprocesser og kør det til teksturen minder om sand.
  2. Saml dejen med æggene.
  3. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl.
  4. Rul dejen ud til 3 mm tykkelse og stik bunde og kanter ud til min. 8 tærter. Kom dejen i perforerede tærteforme (7,5 cm i diameter).
  5. Bag tærterne på en perforeret bageplade/bagemåtte i ca. 15 min. ved 175 grader almindelig ovn.
  6. Befri tærterne fra ringene og lad dem køle helt af.

Chokoladeganache med appelsin

  1. Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn.
  2. Varm samtidig fløden op til kogepunktet i en lille gryde.
  3. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og lad massen stå i nogle minutter.
  4. Stavblend ganachen til den samler sig til en blank masse. Tilføj appelsinsaften og blend til den igen er homogen.
  5. Hæld ganachen i en sprøjtepose og læg den på køl.

Appelsinknas

  1. Smelt sukkeret til gylden karamel i en lille gryde.
  2. Tilføj hasselnødderne og rør med en ske til de er dækket af karamel.
  3. Hæld nødderne ud på en silikonemåtte og lad den køle helt af.
  4. Blend halvdelen af nødderne i en minihakker til de er helt flydende.
  5. Hak den anden halvdel af nødderne groft.
  6. Smelt chokoladen i en mikrobølgeovn. Tilsæt begge slags hasselnødder og appelsinskallen og rør det til en homogen masse.
  7. Lad massen køle til den sætter sig en smule.

Samling og pynt

  1. Fordel et tyndt lag appelsinknas i hver tærteskal.
  2. Fylde tærten op til kanten med ganache.
  3. Lad tærterne hvile til ganachen har sat sig. jo koldere de står, desto hurtigere går det - til gengæld bliver teksturen bedre, hvis de får lov til at sætte sig langsomt.
  4. Befri moussen fra formene og spray dem med en mørk velvet spray.
  5. Læg en cylinder mousse på hver tærte.
  6. Temperer chokoladen og lav 8 chokoladebånd. Når chokoladen begynder at sætte sig, ridses et mønster med en tandstik.
  7. Placer ca. 8 hindbær på hver tærte og drys med lidt guldstøv på bærene.
  8. Læg chokoladebåndene rundt om moussen. Fjern forsigtigt kageplasten, når chokoladen har sat sig. 

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager