Små fishcakes - spicy fiskefrikadeller med en lækker cremet peanutdip (©DR)

Små fishcakes - spicy fiskefrikadeller med peanutdip

Madentusiast Anne Hjernøe lavede i programmet Annemad disse små krydrede fiskekager, fuld af smagsindtryk og med cremet peanutdip til. Opskriften på små fishcakes er lækker hverdagsmad og er et godt alternativ til den velkendte fiskefrikadelle.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fishcakes

  • 500 g torsk
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 stk. æg
    (2-3)
  • 2-3 spsk. sesamfrø
    (ristede på tør pande)
  • 4 stk. limeblade
  • 3-4 spsk. ingefær
  • 1 tsk. grøn karrypasta
    (eller mere efter smag)
  • 2-3 spsk. sød chilisauce
  • 0,75 dl ristede peanuts
  • 1 dl koriander
  • 2 spsk. olivneolie
    (til stegning)

Peanutdip

  • 4-5 spsk. peanut butter
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1-2 spsk. ingefær
  • 0,5-1 stk. lime
    (saft heraf)
  • 1-2 tsk. fish sauce
  • 1 spsk. kogende vand
    (efter konsistens)

Fremgangsmåde

  1. Fischcakes:
    Rør den hakkede torsk med salt og æg, til farsen hænger godt sammen. Riv ingefær fint og finhak limeblade meget grundigt og tilsæt sammen med alle de andre ingredienser, og rør det hele godt sammen. Hvis tiden er til det, må farsen gerne hvile på køl i en halv times tid.

  2. Peanutdip:
    Peanutbutter kommes i en skål og røres sammen med fintrevet ingefær og de andre ingredienser til peanutdip. Det kogende vand tilsættes i små mængder, og der røres grundigt, til du har en lækker krydret peanutdip. Dippen er skøn til fishcakes, men er også uundværlig til små sprøde forårsruller.

  3. Steg de små fishcakes i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. Spis dem med en god sursød thai salat og en lækker peanutdip.