Små franske citrontærter
De delikate tærter med citroncreme og marengslåg er toppet med isomaltspiraler og grønt. Få opskriften fra Den Store Bagedyst - Den Hemmelige Udfordring herunder.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Mørdej
- 450 g hvedemel
- 150 g flormelis
- 1 stk. vaniljestang
- 225 g smør
- 1-2 stk. æg
Citroncreme
- 100 g sukker
- 1,5 dl piskefløde
- 2 stk. æg
- 1 stk. vaniljestang
- 0,5 dl citronsaft
-
3 stk.
økologiske citroner
(Det er vigtigt at citronerne er økologiske, fordi det er skallen der skal bruges.)
- 1 tsk. majsstivelse
Marengslåg
- 100 g æggehvider
- 85 g flormelis
- 1-2 stk. blade af citronverbena
Karamelspiraler
- 400 g isomalt
Fremgangsmåde
Lav mørdej:
- Alle ingredienserne æltes hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil dejen koldt i en halv time inden udrulning. Rul mørdejen ud og udstik, så den kan være i metalbageforme med 'kruset' kant - diameter 8-9 centimeter.
Lav citroncreme:
- Blend ingredienserne.
Lav marengslåg:
- Pisk marengsen stiv.
- Forbag tærtebundene ved 200 grader i 3-5 minutter til mørdejen tørrer let. Hæld citroncreme i og bag ved 170 grader i 8-10 minutter til citroncremen sætter sig og mørdejskanten er gylden.
- Sæt små ensartede marengstoppe på de afkølede kager og brænd med en brulée-brænder.
- Pynt med enkelte blade af citronverbena.
Lav karamelspiraler:
- Varm isomalt i en gryde til den er gylden. Lad den køle til konsistensen bliver tyk nok til, at der kan laves spiraler med den.
- Lad isomalt løbe fra en ske og sno det rundt om et tyndt rør eller skaftet fra en grydeske eller lignende. Pynt citrontærterne med spiralerne.