Tidsforbrug: 2 timer. Mængde: 10 pers.
Ingredienser
Mørdej
- •
250 g blødt smør
- •
150 g flormelis
- •
1-2 stk. æg (stuetempererede)
- •
400 g hvedemel
- •
1 knivspids bagepulver
Mazarinmasse
- •
125 g smuttede mandler
- •
125 g blødt smør
- •
125 g sukker
- •
2 stk. æg (stuetempererede)
- •
1 spsk. hvedemel
Kagecreme
- •
3 stk. æggeblommer
- •
105 g sukker
- •
30 g maizena
- •
0,5 stk. stang vaniljekorn
- •
1 knivspids salt
- •
3,75 dl mælk og fløde (halvt af hver)
Gele
- •
50 g sukker
- •
1 dl vand
- •
1 tsk. citronsaft
- •
2 blade husblas
- •
5 stk. tørrede abrikoser
Øvrige Ingredienser
- •
500 g jordbær
- •
200 g chokolade
- •
50 g usaltede pistacienødder
Fremgangsmåde
Mørdej Pisk smør og sukker til en creme, tilsæt æggene og pisk dem godt ind i cremen. Vend herefter melet i og sæt dejen på køl til den er fast. Ælt den herefter hurtigt sammen og sæt den på køl til den er fast igen.
Mazarinmasse Kør alle ingredienser sammen på en foodprocessor.
Put mørdejen i tærteformene. Kom mazarinmasse i og bag dem herefter ved 200 grader til de er let gyldne. Smeltet chokolade påføres bundene, når de er bagt.
Kagecreme Rør alle ingredienser sammen og kog det forsigtigt op, hæld cremen i en bakke/skål drys med lidt sukker og lad den køle af.
Gele Sæt husblassen i blød i koldt vand. Hak abrikoserne fint og kog dem med vand, sukker og citronsaft i 10 min. under låg. Tilsæt husblassen og lad det stå 10 min., sigt det, lun evt. geleen inden du skal bruge den, hvis den har sat sig.
Fyld kagecreme i mørdejsbundene, læg jordbær på og pensl med abrikosgele. Drys til sidst med hakkede pistacienødder.