Skønne og nemme mandeltærter med frugt og creme fraiche. (©Scanpix)

Små mandeltærter med frugt

Jamie Olivers opskrift på søde, små mandeltærter med frugt og creme fraiche. Tærterne er lækre til kaffen eller som en god dessert.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Tærter

  • 6 stk. færdiglavede tærtebunde (små)
  • 1 stk. æg
  • 100 g mandelmel
  • 100 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 stk. appelsin
  • 1 spsk. vaniljearoma
  • 0,5 dåse hindbærsyltetøj
  • 250 g creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Stil alle ingredienser og alt grej frem. Forvarm ovnen til 190 grader. 
  2. Stil de seks små tærtebunde på en bageplade. Lav en mandelcreme ved at røre æg sammen med mandelmel, smør, sukker, vaniljeekstrakt og revet skal af en halv appelsin. 
  3. Kom en lille teskefuld syltetøj i hver tærtebund, så en stor teskefuld mandelcreme, herefter endnu en lille teskefuld syltetøj og til sidst endnu en stor teskefuld mandelcreme. Lad tærterne bage midt i ovnen i præcis 18 minutter. 
  4.  Sluk for ovnen og tag de små tærter ud, når de er blevet gyldne. Servér dem varme sammen med en klat cremefraiche.