(©DR)

Små pandekager med råsyltede hindbær

Mette Blomsterberg bagte i Det Søde Liv disse små pandekager med smør i en belinispande, og hun pyntede dem med råsyltede hindbær. Denne nemme opskrift på små amerikanske pandekager er perfekt til en hyggelig brunch.

Hindbærrene skal trække i to timer

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Råsyltede hindbær

  • 150 g friske hindbær
  • 1 stk. vaniljestang
  • 50 g sukker

Pandekager

  • 50 g smør
  • 4 stk. æg, store
  • 1 stk. vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 5 dl kærnemælk

Diverse

  • 50 g smør
    (til stegning)
  • 25 g flormelis
    (til drys)

Fremgangsmåde

  1. Lav de råsyltede hindbær:
    Rens og skyl hindbærrene forsigtigt. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukker og sukker ud over hindbærrene og vend det hele sammen i ny og næ. Lad dette "råsylte" i et par timer.

  2. Lav pandekagedejen:
    Smelt smørret. Slå æggene ud i en skål. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad.

  3. Kom vaniljesukker, sukker, hvedemel, salt og bagepulver op i en anden stor skål og bland det godt sammen. Kom hurtigt æggene i de blandede ingredienser og pisk kraftigt. Tilføj det smeltede smør og pisk igen.

  4. Tilsæt nu kærnemælken lidt ad gangen, til dejen er ensartet. Kom lidt smør i hvert rum på blinis-panden og sæt panden over blusset ved god varme. Når smørret er gyldent fyldes hvert hul godt op med pandekagedej. Vend dem når de er gyldne og pas på ikke at bage dem for hårdt. 

  5. Server pandekagerne i en stak drysset med flormelis og med de råsyltede hindbær ved siden af.