Søde minilagkager med hvid chokolade og passionsfrugt samt et lille kys på toppen. (©DR)

Små passionslagkager

En opskrift på skønne minilagkager med masser af smag af passionsfrugt. Desuden er der hvid chokolademousse og tofarvede kyskager.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 100 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 stang vanilje
  • 1 knivspids salt
  • 115 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 40 g smør

Passionsfrugtmousse

  • 120 g frugtkød fra passionsfrugt
  • 2,5 blade husblas
  • 20 g flormelis
  • 10 ml vodka
  • 1 stk. æggehvide
  • 30 g sukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,25 dl fløde

Hvid chokolademousse

  • 200 g hvid chokolade
  • 1,5 blade husblas
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. æggeblomme
  • 2,5 dl fløde

Passionsfrugtgelé

  • 240 g frugtkød fra passionsfrugt
  • 4 blade husblas
  • 60 g sukker

Tofarvede kyskager

  • 2 stk. æggehvider
  • 120 g sukker
  • 1 tsk. vaniljearoma
  • 1 dråbe gul farve

Fremgangsmåde

Lav lagkagebund:

  1. Sæt ovnen på 170 grader.

  2. Pisk æg, sukker, citronsaft og vaniljekorn sammen.

  3. Pisk sigtet salt, mel og bagepulver i æggeblandingen samt smørret. Pisk LÆNGE.

  4. Bag bunden i en bageplade i ca. 10-15 minutter.  

  5. Imens kagen er varm, udstikkes 6 cylinderformede bunde og 6 forme, der er lidt mindre, med en udstikker - disse afkøles helt. 

Lav passionsfrugtmousse:

  1. Husblassen sættes i blød i koldt vand i ½ time.

  2. Passionsfrugten opvarmes og husblassen blandes ned i.  

  3. Flormelis og vodka blandes derefter i. Massen afkøles lidt.  

  4. Fløden piskes stiv og vendes i passionsfrugten.

  5. Æggehviden piskes tyk, og derefter tilsættes sukker til der opnås en marengs.

  6. Marengsen vendes i passionsfrugten (evt. tilsæt lidt gul frugtfarve). 

  7. Ovenpå den store lagkagebund fyldes mousse, og den mindre lægges ovenpå. Afkøles. 

Lav hvid chokolademousse:

  1. Husblassen sættes i blød i koldt vand i ½ time.

  2. Smelt chokoladen og lad det afkøle.  

  3. Æg og æggeblomme piskes over vandbad til blandingen er tyk.

  4. Husblassen blandes i og derefter chokoladen.  

  5. Fløden piskes stiv.  

  6. Denne vendes i blandingen indtil ensartet konsistens opnås.

  7. Chokolademoussen hældes over passionsfrugtmousse-laget. Afkøles. 

Lav passionsgelé:

  1. Husblassen sættes i blød i koldt vand i ½ time.

  2. Passionsfrugtkødet opvarmes og husblassen tilsættes.  

  3. Sukker blandes i, imens blandingen beholdes over varmen, indtil sukkeret er opløst.

  4. Afkøles lidt.  

  5. Hældes derefter forsigtigt over lagkagerne. TYNDT.  

  6. Afkøles i 45 minutter. 

Tofarvede kyskager:

  1. Sæt ovnen på 100 grader.

  2. Æggehviderne piskes stive.  

  3. Sukkeret tilsættes lidt efter lidt.

  4. Vaniljeessensen tilsættes.

  5. Massen deles i to, hvor den ene farves gul.  

  6. Kommes i 2 poser med klippet hul og forenes under en samlet pose med tilhørende tyl.

  7. Sprøjtes ud på bageplade og bages i 1 time.  Afkøles. 

Pyntning af kagerne:

  1. Pynt med bladguld langs kanten.  

  2. Sæt en kyskage på midten.

  3. Sukkerpynt ved siden af eller fx hvid chokolade

  4. Evt. et mynteblad.