Disse små hapsere er en lækker måde at spise blæksprutte, som normalt er en lidt overset spise. (©DR)

Små spid m. blæksprutte

Denne ret er et forslag til en picnic ret, da alle retter ikke behøver at være kolde, der kan være nogle lækre lune ind imellem

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. ottearmet blæksprutte
    (eller 10-12 af de helt små hele bælksprutter)
  • 2 l vand
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 smule frisk oregano
  • 1 smule salt
  • 1 smule eddike
  • 1 sjat hvidvin
  • 1 smule gulerødder og porre
    (hvis du har)
  • 1 stk. fennikel
  • 1 smule olivenolie
  • 1-2 stk. rødløg
  • 8-10 stk. cherry tomater
  • 1 håndfuld små grill-spyd af træ
    (alt efter hvor mange du skal lave)

Marinade

  • 1 håndfuld friske ingefær
  • 1 håndfuld forårsløg
  • 1 håndfuld thaibasilikum
  • 1 smule sesamolie
  • 1 smule citronsaft
  • 1 smule soya

Fremgangsmåde

  1. Giv blæksprutten nogle tørre tæsk for at fjerne slim, og fjern også den ydre hinde, hvis den endnu sidder på. Eller bed din fiskehandler om at rense dyret for dig.

  2. Skær derefter armene af blæksprutten og put dem i en stor gryde med vand, hakket persille og oregano, salt, eddike og hvidvin. Har du lidt stykker af gulerod og porre, så smid dem i gryden også. Lad sprutten simre i mindst 1½ time (gerne mere) til den er helt mør.

  3. Skær de kogte blækspruttearme i passende stykker og vend dem i en asiatisk marinade af finthakket frisk ingefær, forårsløg og thaibasilikum, sesamolie, citronsaft og soja.

  4. Før spyddet kan gøres klar, blancheres mundrette stykker af fennikel i kogt vand, hvorefter de - stykke for stykke - kan spiddes sammen med de marinerede blækspruttebidder.

  5. Grill spiddene i 10-15 min og nyd dem i gode venners lag.