Små sprøde aubergine sandwiches er dejlige som forret, tilbehør eller snack. (©DR)

Små sprøde aubergine sandwiches

Auberginen er her tilberedt med parmesan og basilikum i italiensk stil. De små auberginesandwiches kan fungere som sprødt tilbehør til mange forskellige retter.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. aubergine
  • 1 smule frisk basilikum
  • 1 smule frisk parmesan
  • 80 g ansjoser i olie
  • 1 smule rasp
  • 1-2 stk. æg
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

  1. Auberginen skæres i tynde skiver. Læg skiverne på et bræt. På hver anden skive lægges et tyndt stykke parmesan, 1-2 ansjoser og 1-2 blade frisk basilikum. En aubergineskive lægges ovenpå, og de små auberginesandwich vendes i sammenpisket æg og derefter i rasp, hvorefter de steges gyldne og sprøde på panden i en god olie. 

  2. Varmen må ikke være for høj, stegetiden må nemlig gerne være forholdsvis lang, så aubergineskiverne bliver helt møre og bløde, og parmesanosten smelter.