Lune porretærter med vesterhavsost (©DR)

Små tærter med porrer, grov sennep og vesterhavsost

James og Adam Price lavede i programmet om egnsretter denne anderledes opskrift på fantastiske små porretærter med porrer, grov sennep og vesterhavsost. En vegetarisk ret, som er skøn som frokostret eller til aftensmåltidet.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 175 g smør
  • 1 stk. æg

Fyld

  • 4 stk. porrer
  • 1 spsk. smør
  • 4 stk. æg
  • 2,5 dl fløde
  • 250 g vesterhavsost
  • 1 spsk. grov sennep a l’ancienne
    (efter behov)
  • 1 knivspids salt
    (smag til)
  • 1 knivspids peber
  • 1 knivspids muskat

Fremgangsmåde

  1. Mørdej:
    Skæres det kolde smør ud i tern og smuldres grundigt med mel og salt. Så samles dejen hurtigt med ægget og evt. lidt vand, uden at der æltes for meget. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time.

  2. Fyld:
    Skæres de hvide af porrene i tynde ringe, som sauteres smeltende møre i smør på en pande ved relativ svag varme. Smag porrene til med salt og peber. Pisk æggene sammen med fløden og bland med fintrevet vesterhavsost. Smag blandingen til med salt, peber og revet muskat.

  3. Små tærteforme fores med mørdej. Der smøres en lille smule grov sennep på bunden, derpå et lag porre og endelig fordeles oste-æggemassen i formene. Bag tærterne ved 180 grader i ca. 30-35 minutter og server dem lune. Man kan selvfølgelig også lave en stor tærte i stedet for flere små.