En svensk ostekage toppes med flødeskum og flødeskum i Småland. (©DR)

Smålandsk ostekage

Svensk ostekage fra Småland serveres med jordbærsyltetøj og letpisket flødeskum. Få her Brødrene Prices opskrift på ostekagen, som de lavede på deres nordiske odyssé.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Ostekage

  • 5 l sødmælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 spsk. osteløbe
  • 4 æg
  • ½ dl sukker
  • 2 dl finthakkede mandler
  • et par dråber bittermandel essens
  • ½ tsk. salt

Servering

  • lun jordbærsyltetøj
  • letpisket flødeskum

Fremgangsmåde

Rør melet ud i lidt af sødmælken. Varm resten af mælken op til 37 grader. Rør osteløbe og melblanding grundigt i. Læg låg på gryden og lad den stå i 30 min.
Rør i ostemassen med et piskeris, så vallen kan skilles fra. Lad blandingen stå endnu 30 min. overdækket. Hæld derpå massen gennem en sigte og lad vallen dryppe fra i en times tid. Ostemassen smuldres og kommes i en skål. Pisk æggene sammen med sukker, fløde, finthakkede mandler, bittermandel essens og salt.
Vend ostemassen i og hæld det hele i en smurt rund form. Bages ved 175 grader i ca. 1 time til ostekagen har sat sig. Spises lun med jordbærsyltetøj og flødeskum.