Det dampede spidskål kan serveres med en frisk yoghurt-flødedressing. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Smørdampet spidskål med yoghurt-flødedressing

Spidskålet bliver dampet med smør, timian, salt og citron, hvilket giver masser af smag til det møre spidskål. Det dampede kålhoved serveres med en frisk yoghurt-flødedressing.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. spidskål
  • 20 g smør
  • 1 dl yoghurt
  • 3 spsk. fløde
  • 1 tsk. honning
  • 1 stk. citron
  • Lidt salt og peber
    (efter smag)
  • 1 håndfuld timian
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skær spidskålet i kvarte. 
  2. Kom vand, smør, salt, timian og citronsaft fra en halv citron i en gryde.
  3. Kom spidskålet i gryden.
  4. Damp spidskålet i gryden med låg over i cirka 10 minutter, alt efter hvor stor spidskålet er. Det er færdigt, når kålet er mørt.
  5. Bland fløde, yoghurt, honning, citronsaft fra en halv citron og peber sammen. 
  6. Spidskålet serveres med dressingen og pyntes med frisk timian og peber. 

TIP: Retten kan også laves på grill i en foliebakke.