S'mores er den perfekte båldessert, som er hyggelig at lave og lækker at sætte tænderne i. (©DR)

S'mores af hjemmelavede cookies og skumfiduser

Er der noget bedre end skumfiduser over bål pakket ind i en god mariekiks? Så skulle det da lige være bagedystdommer Markus Grigos s'mores, hvor mariekiksen er byttet ud med hjemmelavede cookies med chokolade og herligheden piftes op med hindbærkompot.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 3 pers.

Kok og program

Ingredienser

Skumfiduser

  • Fedtspray fra dåse
  • 100 g flormelis
  • 100 g maizena
  • 2,4 dl koldt vand
  • 22 g pulvergelatine
  • 350 g sukker
  • 360 g glukosesirup
  • 1/2 tsk. havsalt
  • 1 vaniljestang
  • 15 g frysetørrede hindbær

Cookies

  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g mandler
  • 150 g chokoladeknapper
    (Callebaut 57%)
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 200 g smør
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. havsalt

Hindbærkompot

  • 225 g frosne hindbær
  • 70 g sukker
  • 6 g pektin

Fremgangsmåde

Du skal bruge 6 cookies og 3 skumfiduser til at lave dine s'mores.

(Hver af dine s'mores består af 2 cookies og 1 skumfidus plus lidt hindbærkompot)

Start med at lave dine skumfiduser:

  1. Sprøjt den firkantede kageform med en tyndt lag fedtspray og sæt den til side.
  2. Sigt flormelis (100 gram) og maizena (100 gram) ned i en ren skål.
  3. Sigt noget af maizena-blandingen i et tyndt lag i bunden af den sprayede kageform. Sæt kageformen til side.
  4. Pisk det kolde vand (1,2 dl) og pulvergelatinen (22 gram) sammen i en røremaskine og lad det stå.
  5. Bland sukker (350 gram), glukosesirup (360 gram), havsalt (½ tsk) og vand (1,2 dl) i en gryde og varm op til 115 grader (brug termometer) og tag det af varmen. Pas på, det ikke koger over.
  6. Mens du venter på, at massen koger, kan du springe længere frem i opskriften og gå i gang med dine cookies (næste afsnit).
  7. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Du kan skille dem ad ved at lægge dem på en teskefuld sukker på et skærebræt og mase dem lidt ud i sukkeret med den flade side af en kniv.
  8. Put vaniljekornene ned i den røreskål, hvor der er vand og pulvergelatine. Pisk det kort igennem.
  9. Hæld forsigtigt den varme sukkerlage ned i den røreskål, hvor pulvergelatinevandet er, mens du pisker langsomt.
  10. Skru op på fuld hastighed og pisk i ca. 10 minutter. Skummet skal være luftigt, men skal stadig kunne løbe lidt. (Ca. 35 grader varmt.)
  11. Tilsæt de tørrede hindbær og pisk kort igennem.
  12. Skrab skummet ned i den firkantede bageform og glat overfladen.
  13. Sigt noget af maizena-blandingen hen over skummet og stil det i fryseren.

Sådan laver du cookies:

  1. Skær smør (200 gram) i grove tern.
  2. Tag en lille håndfuld mandler og en lille håndfuld chokolade fra og gem det til pynt.
  3. Put resten af ingredienserne (æg (1), mel (250 gram), bagepulver (2 tsk), hele mandler (knap 100 gram), chokolade (knap 150 gram), sukker (100 gram), brun farin (100 gram), smør (200 gram), vaniljesukker (½ tsk), havsalt (½ tsk)) ned i røreskålen og rør det langsomt sammen til en sammenhængende dej.
  4. Kom en kugle på 70 gram ned i hver fordybning af formene. Pres kuglerne lidt flade.
  5. Fordel den lille håndfuld mandler og chokoladeknapper på toppen af dine cookies, så man kan se ingredienserne, når dine cookies er bagt.
  6. Bag dine cookies på midterste hylde (du må selv vurdere bagetiden😊) og sæt dem til at afkøle på en rist.
  7. Mens dine cookies bager, kan du gå i gang med hindbærkompotten.

Så er det tid til hindbærkompot:

  1. Kog hindbærrene (225 gram) op sammen med cirka halvdelen af sukkeret (35 gram).
  2. Bland pektin med resten af sukkeret (35 gram) og pisk det i den varme kompot. Det hele koges i ca. 1 minut.
  3. Afkøles i fryseren, indtil det er koldt. (Det skal ikke fryses, bare afkøles.)

Nu skal du skære dine skumfiduser ud:

  1. Tag skumfidus-massen ud af fryseren og vend den ud på et skærebræt, som er drysset med maizena/flormelis-blandingen.
  2. Skær massen i stykker på 4 x 4 cm. Drys kniven med maizena-blandingen, så det ikke klistrer. Du skal bruge 3 skumfiduser på 4 x 4 cm.
  3. Sørg for, at maizenablandingen er drysset på alle sider af skumfiduserne. Sæt dem på bagepapir og i køleskabet, indtil de skal grilles.

Nu skal du snart samle dine s'mores:

  1. Dine s'mores skal bygges op af følgende lag: En cookie i bunden, en skefuld hindbærkompot på, en grillet skumfidus på og til sidst en cookie på toppen.
  2. Start med at lægge en skefuld hindbærkompot på hver af de tre cookies, som skal være bunden af dine s'mores.
  3. Sæt et spyd i hver af dine skumfiduser (du kan evt. bruge to spyd til en skumfidus, så den er nemmere at styre) og grill de tre skumfiduser lækre og brune over et bålfad.
  4. Placer de tre grillede skumfiduser på hver deres hindbærsmurte cookie og læg en cookie på toppen. Du behøver ikke trykke cookien ned.