Denne elegante og æstetiske kage er overtrukket med fondant, som du selv kan male mønster på. (©DR)

Finalekage med limemousse, pistaciebund, gold chokolade og cornflakes

Dette brag af en bagedystfinalekage er perfekt til de dage, der lige fortjener lidt ekstra forkælelse og fest.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Limemousse

  • 4 blade husblas
  • 1 dl limesaft
  • Skal fra 1 lime
  • 100 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g græsk yoghurt

Pistaciebunde

  • 100 g pistaciekerner (uden salt)
  • 185 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 225 g smeltet smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 1 tsk. vaniljepasta

Gold chokolade

  • 150 g gold chokolade
  • 35 g cornflakes

Pynt

  • Isomalt til "skål" på toppen af kagen
  • Bær efter eget valg
  • Guldstøv- eller glimmer til at drysse på dine bær
  • Fondant til at overtrække kagen med

Fremgangsmåde

Limemousse

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Bring limesaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesirup. Lad siruppen køle af til håndvarm.
  4. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i.
  5. Vend først lidt af skummet i den håndvarme limesirup og derefter forsigtigt resten.
  6. Fordel moussen i en silikoneform.

Pistaciebunde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft ovn.
  2. Hæld pistaciekernerne i en foodprocessor og blend det godt igennem indtil det bliver pistaciesmør.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål.
  4. Smelt smørret og hæld det i en stor skål. Bland pistaciesmørret i og rør rundt indtil det er helt blandet sammen.
  5. Slå æggene ud i skålen og tilsæt sukker og vaniljepaste, imens der røres indtil alt er godt rørt sammen.
  6. Tilsæt melblandingen under forsigtig omrøring. Rør indtil dejen er ensartet og glat.
  7. Hæld dejen i de to springforme, undlad 1 dl dej til hver form og bag i ovnen 25-30 min.
  8. Lad kagerne afkøle.

Goldchokolade

  1. Chokoladen stilles i mikroovn i 30 sek., og cornflakes tilsættes.
  2. Det puttes i en form og stilles derefter på frys.

Pynt

  1. Isomalt laves i form som en skål.
  2. Bær rystes i guldstøv/glimmer.
  3. Fondant laves og puttes på kagen.
  4. Isomaltskålen sættes på og fyldes med bær.