Du kan selv komme flere bønner i, eller chorizo, hvis det skal være til flere mennesker (©DR)

Snack: Frijoles con chorizo

Lækker dyppelse, der kan bruges som en forret, eller som hygge til en god film med familien. Bemærk at bønnerne skal lægge i blød natten over, og koges i 3 timer inden.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g pintobønner
    (Mængden kan varieres efter hvor stor portionen skal være)
  • 1 stk. chorizo pølse
  • 4-5 stk. majstortillias
  • 1 smule olie

Fremgangsmåde

  1. Stil dem i blød natten og kog efterfølgende bønnerne i cirka tre timer. Skær cirka en halv stor chorizo i stykker og blend den til små stykker. Varm en pande ved høj varme og kom et godt lag olie på, inden bønner og chorizoen tilføjes.
  2. Mos bønnerne og chorizoen godt sammen, mens det hele varmes op på panden. Det er smag og behag om konsistensen på mosen er fin eller grov.
  3. Majspandekager (alternativt købte nachos som blot skal varmes) skæres ud i trekanter som en lagkage, inden de fordeles ud på en bradepande og hældes over med olie og salt. Herefter skal de i ovnen til de er gyldne og sprøde.