Snapelikøren får en flot farve og smager dejligt af valnødder. (©DR)

Snapselikør med kandiserede valnødder

I sidste program af Smagen af Danmark gik Morten i lære som snapsemager og lærte, hvordan man laver en god snaps. Her er opskriften på en sød og smagfuld snapselikør med kandiserede valnødder, som er lavet af ginproducenten Sune Urth. Snapselikøren er dejlig til dessert eller til et ostebord - eller bare fordi.

Snapelikøren skal trække i ca. en uge inden servering.

Tilberedningstid: 1 dag, 6 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 70 cl sprit på 40%
    (lad være med at købe den billigste vodka)
  • 250 g afskallede valnødder
  • 250 g sukker
  • 3/4 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Kom valnødder, sukker og vand i en pande. Varm op ved middelhøj/høj varme indtil sukkeret er opløst, og bliv ved med at koge indtil sukkeret bliver til pulver igen, og er vandet kogt væk.
  2. Skru ned og lad sukkeret smelte. Vend konstant, og start forfra hvis det begynder at lugte brændt. Når al sukkeret er smeltet og lysebrunt og valnødderne dufter nødet, skiller du portionen i to. Du skal bruge halvdelen til snapsen, resten skal du spise eller evt. hælde i honning.
  3. De stadig varme nødder hældes i sprutten og kom i et glas. Stil det mørkt, og vend glasset dagligt. Efter en uge skulle karamellen være opløst.
  4. Kør gennem et klæde og server eksempelvis snapsen til ost.