Lækker og snasket brownie fyldt med nødder. Og så er den nem at bage. (Foto: Scanpix ©Scanpix)

Snasket chokoladekage - brownie med mandler

En skøn og snasket chokoladekage, som smager fantastisk. En opskrift, som er nem og hurtig at lave.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 130 g smør
  • 2 stk. æg
  • 250 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 40 g kakao
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g mandler
  • 50 g valnødder

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 170 grader, smør en rund tærteform på 22 cm i diameter med smør.
  2. Smelt smørret. Stil det til side og pisk i en skål æg og sukker sammen, og rør til sidst smørret i. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen.
  3. Hak chokoladen let groft og vend den i dejen og hæld den i formen. Hak de to slagsnødder og drys dem på kagen.
  4. Bag kagen i en ca. 20-25 minutter, stik en skrap kniv i midten af kagen får at se om den er færdig, der må gerne hænge lidt dej ved.  
  5. Afkøl kagen let og løsn den fra formen. 
TIP: Du kan evt. drysse lidt flormelis over, inden servering.