Pynt den flotte julekage med snefnug laver af en form for sukkerstivelse. (©DR)

Snefnug med ostecreme

Prøv denne flotte julekage, der med sit udseende leder tankerne hen på sne, frost og vinter. Indeni er der knaldrøde bunde, brændte hasselnødder og ostecreme.

Tilberedningstid: 5 timer, 20 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 225 g smør
    (Blødt i konsistensen.)
  • 525 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 stk. æg
  • 525 g mel
  • 2 tsk. salt
  • 1,5 tsk. natron
  • 3 tsk. kakao
  • 3,5 dl kernemælk
  • 3 tsk. eddike
  • 3 bæger rød frugtfarve

Nougatcreme

  • 300 g nougat
  • 4 dl fløde

Brændte hasselnødder

  • 200 g hasselnødder
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand

Ostecreme

  • 300 g fromage frais
  • 2,5 dl fløde
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk. citronsaft
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 4 blade husblas

Smørcreme

  • 250 g smør
  • 400 g flormelis
  • 1 smule citronsaft

Fremgangsmåde

Lav bunde:

  1. Pisk det bløde smør med sukker og vanilje til en luftig masse. 
  2. Tilføj nu et æg ad gangen.
  3. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser. 
  4. Bland kernemælk, eddike og farve i en tredje skål.
  5. Kom nu skiftevis mælk og mel i æggeblandingen indtil du har en ensartet dej.
  6. Gør 3 plader klar med bagepapir og spred dejen ud til tre bunde af 23 cm.
  7. Bag dem ved 180 i ca. 10 minutter.

Lav nougatcreme:

  1. Kom fløde og nougat i en kasserolle og lun det til det er smeltet sammen til en homogen masse.
  2.  Kom det nu i et fad og på køl indtil det er ca. 5 grader.
  3.  Nu kan det piskes op som flødeskum.

Lav brændte hasselnødder:

  1. Kom det hele på panden og hold øje ned det.
  2. Når det hele er smeltet og lækkert, hældes det ud på et stykke bagepapir og får lov at sætte sig, indtil man kan hakke det med en brødkniv.

Lav så ostecreme:

  1. Sæt husblassen i blød i 5 minutter.
  2. Pisk æggeblommer med halvdelen af flormelissen og vaniljen.
  3. Kom fromagen i en skål og bland revet skal og saft i.
  4. Pisk fløden til en let skum sammen med resten af flormelissen og vend nu det hele sammen. Smelt husblassen i en gryde og vend en smule af massen i husblassen.
  5. Kom nu det hele over i massen og vend en sidste gang

Lav smørcreme:

  1. Pisk det hele sammen til en let og luftig masse.
  2.  Nu er du klar til at smøre kagen op.

Saml til sidst kagen:

  1. Du samler kagen ved at lægge en bund først.
  2. Dernæst ostecreme og så endnu en bund.
  3. Så nougatcreme, og herpå drysser du hakkede brændte hasselnødder.
  4. Til sidst den sidste bund, og så er du klar til at smøre op og overtrække kagen.