Snitter med kiksebund og blød saltkaramel. (©DR)

Snickers-snitter

Nipuni fra 'Den store bagedyst' lavede disse lækre snickers-snitter i det første program i 6. sæson. Snitterne består af en knasende kiksebund med peanuts, blød saltkaramel og et godt lag chokolade.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Peanut-kiksekage

  • 110 g smør
  • 100 g saltede peanuts
  • 250 g mel
  • 100 g sukker

Saltkaramel

  • 180 g caramel chokolade/dulcey chokolade
  • 20 g lys sirup
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. havsaltflager
  • 200 g saltede peanuts

Dekoration

  • 50 g caramel chokolade/dulcey chokolade
  • 350 g mørk chokolade (gerne mindst 70 %)
  • En smule halvsaltflager
  • En smule saltede peanuts

Fremgangsmåde

Peanut-kiksekage

  1. Start med at tænde ovnen på 190 grader. 
  2. Smelt smørret og sæt det til side.
  3. Blend peanuts til groft mel og bland herefter alle ingredienserne sammen i en skål.
  4. Pres dejen ned i en firkantet form beklædt med bagepapir. 
  5. Bag bunden i ca. 25 minutter og sæt den herefter på køl.

Saltkaramel

  1. Hak chokoladen og kom den i en skål sammen med siruppen. Stil skålen til side. 
  2. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og sæt herefter gryden til side. 
  3. Smelt sukker til karamel i en anden gryde. Rør helst ikke rundt, da der dermed ofte dannes små klumper.  
  4. Hæld forsigtigt den varme fløde samt havsalt ned i karamellen og rør godt rundt. 
  5. Hæld den varme karamelfløde hen over chokoladen. 
  6. Lad det stå i cirka 1 minut før den, fra midten af skålen, røres helt ensartet. 
  7. Tilføj de saltede peanuts og hæld hele molevitten over kiksebunden og sæt den i fryseren. 


Dekoration

  1. Smelt caramel chokoladen over vandbad og hæld det herefter i en lille sprøjtepose.
  2. Smelt den mørke chokolade over vandbad og hæld det over den kolde kage. Jævn meget forsigtigt chokoladen ud.
  3. Klip et lille hul i sprøjteposen med caramel chokolade og lav mønster.
  4. Sæt kagen tilbage i fryseren til den har sat sig helt. Herefter skæres kagen i passende og ens stykker og dekoreres med havsaltflager og lidt saltede peanuts.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 1)