Snickers-snitter
Nipuni fra 'Den store bagedyst' lavede disse lækre snickers-snitter i det første program i 6. sæson. Snitterne består af en knasende kiksebund med peanuts, blød saltkaramel og et godt lag chokolade.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
Peanut-kiksekage
- 110 g smør
- 100 g saltede peanuts
- 250 g mel
- 100 g sukker
Saltkaramel
- 180 g caramel chokolade/dulcey chokolade
- 20 g lys sirup
- 2 dl piskefløde
- 100 g sukker
- 1 spsk. havsaltflager
- 200 g saltede peanuts
Dekoration
- 50 g caramel chokolade/dulcey chokolade
- 350 g mørk chokolade (gerne mindst 70 %)
- En smule halvsaltflager
- En smule saltede peanuts
Fremgangsmåde
Peanut-kiksekage
- Start med at tænde ovnen på 190 grader.
- Smelt smørret og sæt det til side.
- Blend peanuts til groft mel og bland herefter alle ingredienserne sammen i en skål.
- Pres dejen ned i en firkantet form beklædt med bagepapir.
- Bag bunden i ca. 25 minutter og sæt den herefter på køl.
Saltkaramel
- Hak chokoladen og kom den i en skål sammen med siruppen. Stil skålen til side.
- Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og sæt herefter gryden til side.
- Smelt sukker til karamel i en anden gryde. Rør helst ikke rundt, da der dermed ofte dannes små klumper.
- Hæld forsigtigt den varme fløde samt havsalt ned i karamellen og rør godt rundt.
- Hæld den varme karamelfløde hen over chokoladen.
- Lad det stå i cirka 1 minut før den, fra midten af skålen, røres helt ensartet.
- Tilføj de saltede peanuts og hæld hele molevitten over kiksebunden og sæt den i fryseren.
Dekoration
- Smelt caramel chokoladen over vandbad og hæld det herefter i en lille sprøjtepose.
- Smelt den mørke chokolade over vandbad og hæld det over den kolde kage. Jævn meget forsigtigt chokoladen ud.
- Klip et lille hul i sprøjteposen med caramel chokolade og lav mønster.
- Sæt kagen tilbage i fryseren til den har sat sig helt. Herefter skæres kagen i passende og ens stykker og dekoreres med havsaltflager og lidt saltede peanuts.