Snobrød over bål er en skøn opskrift til en varm sommerdag. (©DR)

Snobrød med bakskuldmayonnaise

Er der noget mere hyggeligt end at bage et godt snobrød over bål på en sommeraften? I Programmet Puk og Herman stævner ud, lavede kok Thomas Herman denne anderledes opskrift på snobrød, hvor der er bakskuld i dejen og en bakskuld-mayonnaise til.

Dej og olie skal trække natten over

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Snobrød

  • 30 g gær
  • 5 dl mælk
  • 1 kg hvedemel
  • 1 dl olivenolie
  • 20 g salt
  • 50 g hakket bakskuldfilet

Bakskuldmayonnaise

  • 250 g skin og ben fra bakskuld
  • 3 dl neutral olie
  • 4 stk. æggeblommer
  • 1 spsk. vand
  • 3 spsk. sherryeddike
  • 1/2 stk. citron
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Dej: Opløs gæren i mælken og ælt resten af ingredienserne i - juster evt. dejen med lidt mel, hvis den er for fugtig.

  2. Hæv natten over på køl og rul herefter dejen til snobrød, der bages over gløderne fra et stort bål. Alternativt kan dejen også hæve et lunt sted i ca. 2 timer.

  3. Mayonnaise: Kog bakskuld i olien ved svag varme i ca 30 min. Lad bakskuld og olie trække på køl til næste dag eller som minimum i et par timer, før den sigtes.

  4. Pisk æggeblommer, salt, vand og sherryeddike sammen - tilsæt den sigtede bakskuldolie i en tynd stråle, imens der piskes. Når mayonnaisen er tyk, smages den til med citron og evt. mere salt og peber.

  5. Server bakskuldmayonnaisen som dip til snobrødet.