Soda bread
Soda bread er Irlands nationalbrød. Dejen kræver ingen hævning, så det er meget hurtigt at lave. Til gengæld skal et helst spises mens det er helt nybagt.
Kok og program
Ingredienser
- 250 g mel
- 250 g fuldkorns hvedemel
- 100 g havregryn
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 50 g smør
- 5 dl kærnemælk
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 grader og læg et stykke bagepapir på bagepladen.
Bland de tørre ingredienser i en stor skål. Smørret smuldres i melet og kærnemælken tilsættes. Dejen skal endelig ikke æltes, kun samles ganske forsigtigt. Form et fladt, rundt brød og læg det på bagepapiret, som er drysset med lidt mel. Skær et dybt kryds i brødet og bag det derpå i 30-35 minutter. Bank på undersiden af brødet - hvis det lyder hult, burde det være færdigt. Eller giver man det nogle minutter ekstra med bunden opad.
Læg det derpå på en bagerist, dæk det med et viskestykke og lad det køle af. Spis det gerne nybagt.