Kombinér de lækre kartofler med salat, kød eller begge dele. (©DR)

Sødkartoffelrøsti

Røsti er gode både morgen, middag og aften. De er skønne, hvis du topper dem med stegte grøntsager eller med røget laks, skinke og en god dressing.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 200 g sød kartoffel
  • 1-2 spsk. hvedemel eller kikærtemel
  • 1 lille æg
  • 2 spsk. double cream eller mælk
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Riv kartoflen på den grove side af rivejernet. 
  2. Bland med mel, æg, double cream og salt, til du har en ensartet blanding. 
  3. Varm smør og olie op på en pande og steg dine røsti gyldne og sprøde ved middelvarme. Spis dem med det samme.