Knasende sprøde softshell krabber stegt i olie smager vidunderligt og er en skøn forret eller hovedret. (©DR)

Soft shell krabber - panerede og stegte

Softshell krabber smager fantastisk i denne udgave, hvor de er panerede og stegt helt knasende sprøde. Anne Hjernøe lavede krabberne i programmet 'Anne og Anders i USA'. Krabberne bliver endnu bedre, hvis du serverer en god kryddermayo til.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 16 stk. softshell krabber
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk. flagesalt
  • 1 spsk. friskkværnet sort peber
  • 2 dl jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

  1. Løft skjoldet forsigtigt på krabberne og fjern indvolde, skyl dem godt. 
  2. Bland mel med salt og peber og vend krabberne i melblandingen. 
  3. Kom en god slat olie i en dyb pande, varm den op og steg krabberne sprøde og gyldne i olien. 
  4. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Servér krabberne varme, evt. med en god kryddermayo.