Du kan sagtens skifte de soltørrede solbær ud med en anden frugt. (©DR)

Solbær Marshmallows

Lav dine helt egne skumfiduser med Mette Blomsterbergs opskrift, der indeholder både solbær og vanilje

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Karamel sirup

  • 5 blade husblas
  • 250 g sukker
  • 75 g vand
  • 110 g glukose

Skum

  • 140 g pasteuriserede æggehvider
  • 15 g sukker

Smag

  • 0,5 stang polynesisk vanilje
  • 1 tsk. flormelis
  • 20 g frysetørret solbær

Drys og tril

  • 150-200 g flormelis til at trille i

Fremgangsmåde

Karamel sirup

  1. Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time.
  2. Kog de 250 g. sukker, vand & glukose i en lille ren kasserolle til præcis 117 grader. (Imens karamel-siruppen koges, blandes de 15 g. sukker og æggehvider, og dette piskes ganske let og kort sammen i en røremaskine).
  3. Tag gryden af varmen. 

Skum

  1. Vrid husblassen for vand og rør den hurtigt ud i den varme karamel-sirup.
  2. VIGTIGT: Hæld straks den varme karamel direkte ned til æggehviderne, MENS der stadig piskes.
  3. Skru nu røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk skummet længe - til det bliver "fast". 

Smag

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv.
  2. Mas kornene sammen med 1 tsk. flormelis og mas det sammen med kniven, til kornene skilles ad.
  3. Mas de frysetørrede solbær og vend dem i det faste skum sammen med vaniljesukkeret.
  4. Kom skummet op i en engangssprøjtepose med en stor glat 18 mm tyl i. 

Drys & tril

  1. Kom flormelissen op i et fladt fad eller lignende.
  2. Sprøjt skummet ud i lange "pølser".
  3. Tril "pølserne" forsigtigt i flormelissen og lad dem nu "tørre" ved stuetemperatur i min. 2 timer.
  4. Klip dem nu i passende stykker med en ren saks og tril dem yderligere i flormelissen, så der er flormelis på overalt.