Solbærsoufflé
Lune og nybagte soufflé er en både flot og lækker dessert. Prøv her Antons opskrift på solbærsoufflé, som han bagte i Den store Bagedyst 2017, og forkæl dine nærmeste med en hyggelig dessert.
Tilberedningstid:
1 time, 15 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Solbærkompot
- 300 g solbær
- 100 g sukker
Soufflé
- 45 g smør
- 45 g hvedemel
- 75 g sukker
- 5 stk. past. æggehvider
- 5 stk. past. æggeblommer
- 2 dl sødmælk
- 200 g solbærkompot
desuden
- 50 g smør til formene
- 100 g sukker til formene
- 40 g flormelis til drys
Fremgangsmåde
Solbærkompot
- Tænd ovnen på 175 °.
- Kog sukker og solbær op til solbærrene er bløde. Stavblend massen til den er ensartet og vej 200 g af.
Soufflé
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel når smør er smeltet, og rør det sammen til en smørbolle.
- Tilsæt derefter mælk og solbærkompot, og bring massen i kog under heftig omrøring. Tag massen af, når den er godt tyk.
- Lad massen køle en anelse og tilsæt så halvdelen af sukkeret og æggeblommerne. Kom hele massen over i en anden skål, og lad den køle yderligere.
- Smør dine ildfaste forme godt m. smør og tril herefter lidt sukker rundt i hver form, så det dækker jævnt over det hele.
- Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret.
- Fold dine æggehvider meget forsigtigt ind i din opbagning. Det tager lang tid, men det er meget vigtigt at luften ikke bliver slået ud!
- Kom massen i formene og kom lidt ekstra top på, så det går op over. Bank forsigtigt souffléerne i bordpladen for at slå luftbobler ud.
- Tag en paletkniv og skrab toppen af dine souffléer, så du har en helt jævn overflade der går helt op til kanten.
- Brug din tommel - og pegefinger til at skabe en rende rundt i kanten af souffléerne, så du undgår at de brænder fast, og at de hæver flot op. Tør evt. formene af hvis du har nasset dem lidt til.
- Sæt souffléerne i ovnen og bag dem i ca. 17 min. - du må IKKE åbne ovndøren undervejs for at kigge til dem, da det kan få dem til at falde sammen.
- Tag dine souffléer ud af ovnen og drys m. flormelis. Skynd dig at nyde dem - de falder sammen efter ca. 2 min!