Små souffléer serveret i ramekiner er både en hyggelig og velsmagende dessert. (©DR)

Solbærsoufflé

Lune og nybagte soufflé er en både flot og lækker dessert. Prøv her Antons opskrift på solbærsoufflé, som han bagte i Den store Bagedyst 2017, og forkæl dine nærmeste med en hyggelig dessert.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Solbærkompot

  • 300 g solbær
  • 100 g sukker

Soufflé

  • 45 g smør
  • 45 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 5 stk. past. æggehvider
  • 5 stk. past. æggeblommer
  • 2 dl sødmælk
  • 200 g solbærkompot

desuden

  • 50 g smør til formene
  • 100 g sukker til formene
  • 40 g flormelis til drys

Fremgangsmåde

Solbærkompot

  1.  Tænd ovnen på 175 °. 
  2. Kog sukker og solbær op til solbærrene er bløde. Stavblend massen til den er ensartet og vej 200 g af.  

Soufflé

  1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel når smør er smeltet, og rør det sammen til en smørbolle.  
  2. Tilsæt derefter mælk og solbærkompot, og bring massen i kog under heftig omrøring. Tag massen af, når den er godt tyk. 
  3. Lad massen køle en anelse og tilsæt så halvdelen af sukkeret og æggeblommerne. Kom hele massen over i en anden skål, og lad den køle yderligere.  
  4. Smør dine ildfaste forme godt m. smør og tril herefter lidt sukker rundt i hver form, så det dækker jævnt over det hele.  
  5. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. 
  6. Fold dine æggehvider meget forsigtigt ind i din opbagning. Det tager lang tid, men det er meget vigtigt at luften ikke bliver slået ud! 
  7. Kom massen i formene og kom lidt ekstra top på, så det går op over. Bank forsigtigt souffléerne i bordpladen for at slå luftbobler ud.  
  8. Tag en paletkniv og skrab toppen af dine souffléer, så du har en helt jævn overflade der går helt op til kanten.  
  9. Brug din tommel - og pegefinger til at skabe en rende rundt i kanten af souffléerne, så du undgår at de brænder fast, og at de hæver flot op. Tør evt. formene af hvis du har nasset dem lidt til. 
  10. Sæt souffléerne i ovnen og bag dem i ca. 17 min. - du må IKKE åbne ovndøren undervejs for at kigge til dem, da det kan få dem til at falde sammen. 
  11. Tag dine souffléer ud af ovnen og drys m. flormelis. Skynd dig at nyde dem - de falder sammen efter ca. 2 min! 

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 7)