2 lækre og nemme retter, der begge kan bruges til madpakken. (©DR)

Sølvbeder,pinjekerner og panini

Sølvbeder og pinjekerner er et godt tilbehør til mange retter, men brødrene Price synes ekstra godt om det, til en god stegt kotelet. Derudover kan du også få opskriften på super lækre panini, der kan bruges til madpakken

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 bundt sølvbeder
  • 1 pakke pinjekerner
  • 1-2 stk. løg
  • 1-2 stk. fed hvidløg
  • 1 smule olivenolie
  • 1 kop hvidvin
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Panini

  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • 0,5 spsk. salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Sølvbederne renses og skæres i mindre stykker. Løg og hvidløg skives og klares i olien over middelsvag varme. Kom derefter sølvbeder på - start med stykkerne af stokken og slut af med at komme bladene på.

  2. Et glas hvidvin hældes på, og der krydres med salt og peber. Låg på og giv dem en 5-8 minutter for svag varme.

  3. Imens ristes pinjekernerne på en tør pande. De skal tage farve – men lad dem ikke blive for mørke. Sølvbederne skal have lidt bid i stokken, men skal dog være møre. Hvis der ikke er nok væde omkring dem, kan man justere med lidt vand eller bouillon.

  4. Server med pinjekernerne oven på bederne. 

Panini

  1. Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet.

  2. Når dejen er hævet, deles den i mindre stykker, som formes til boller, der efterhæver i ½ times tid. Bages i ovnen ved ca. 225 grader i ca. 15 min.