Sølvbryllupskage
Louise laver denne skønne sølvbryllupskage i Den Store Bagedyst. En dejlig frisk kage, som falder i alles smag!
Tilberedningstid:
5 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Kanelkage
- 250 g smør
- 800 g sukker
- 800 g mel
- 8 tsk. kanel
- 4 tsk. natron
- 2 tsk. bagepulver
- 1 l kærnemælk
Æblemousse
- 400 g usødet æblemos
- 1 stang vanilje
- 4 blade husblas
- 2 dl fløde
- 1 smule sukker
- 1 smule citronsaft
Smørcreme
- 400 g flormelis
- 250 g smør
- 3 spsk. lun mælk
- 1 smule limesaft
Fondant
- 180 g skumfiduser
- 4 spsk. citronolie
- 8 spsk. vand
- 2 pakker flormelis
Fremgangsmåde
Lav kanelkage:
- Stuetempereret smør og mælk piskes sammen og de tørre ingredienser røres i til en ensartet dej. Bag den i 30-40 min ved 200 grader.
Lav æblemousse:
- Blend æblemosen og læg husblasen i blød. Tag 1 dl af mosen og varm op og smelt husblasen deri. Kom det nu tilbage og smag til. Lad det køle ned til stuetemperatur. Pisk fløden og vend i. Sæt på køl til, at det er stivnet.
Lav smørcreme:
- Pisk det stuetempereret smør og flormelis sammen og tilsæt mælk. Pisk nu indtil du har en let og luftig masse smag til med limesaft.
Lav fondant:
- Kom skumfiduserne, olie og vand i en skål og kom det 30 sek. i mikroovnen af gangen indtil det er smeltet. Tag din elpisker med dejkrogene og kør flormelis i, indtil den ikke kan mere. Ælt det sidste sukker i, den skal stadig være lidt klistret. Lægges nu på køl.