Sommer pudding med creme anglaise er en flot og sommerlig dessert. (©DR)

Sommer pudding med creme anglaise

En skøn sommerdessert med danske sommerbær på brødbudding, der overhældes med en sød creme anglaise med vanilje. Opskriften stammer fra programmet 'Hofretter', hvor Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i 2014 eksklusivt inviterede danskerne med indenfor i slotskøkkenet på Gråsten Slot. Her gik Prins Henrik som vanlig i køkkenet sammen med kok Martin Kristoffersen for at tilberede regentparrets middag.

Brødbuddingen skal laves dagen før servering og sætte sig natten over i køleskabet.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sommer pudding

  • 75 g jordbær
  • 75 g hindbær
  • 75 g brombær
  • 75 g solbær
  • 75 g ribs
  • 125 g sukker
  • 8-10 skiver hvidt sandwichbrød

Creme anglaise

  • 2 ½ dl sødmælk
  • 2 ½ dl fløde
  • ½ vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 55 g sukker

Fremgangsmåde

Sommer pudding

  1. Rens alle bærerne og kog dem op med sukker og en spsk vand. Koges i 3 min., og køl herefter bærblandingen af. 
  2. Beklæd en buddingeform med sandwichbrødene og hæl bærblandingen oveni. Afslut med et lag af sandwichbrød. Stilles herefter på køl til sandwichbrødene har sat sig (ca. 24 timer). 
  3. Server med creme anglaise. 

Creme anglaise

  1. Mælk, fløde og vaniljekorn koges op under omrøring. 
  2. Pisk æggeblommer og sukker til en ensartet masse, og hæld herefter den varme mælke-fløde-masse i en tynd stråle i æggemassen under kraftig piskning.
  3. Når det hele er blandet sammen, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til det tykner (ca. 84 grader) ved lav/middel varme under konstant omrøring med en dejskraber. Køl herefter massen ned og den er klar til servering.