Sommerfugle med mørdej, vanilje, mango og kakao
Kan du lave fire ens sommerfugle i chokolade? Lad det komme an på en prøve med denne kage, der også smager godt, selvom din chokolade-finish ikke sidder lige i skabet!
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Guld mørdejsbunde
- 155 g mel
- 55 g flormelis
- 75 g smør
- 1/2 tsk. vaniljepasta
- 20 g æggeblomme
- Guldstøv efter, hvad du synes
Vaniljemousse
- 3 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 2 spsk. rørsukker
- 1 citron
- 1/2 dl A38, 3,5%
- 1,5 dl piskefløde
- Gul og orange velvetspray
Mangokompot
- 3 blade husblas
- 300 g mango
- 1 tsk. ingefær
- 1 spsk. rørsukker
- 1 citron
Kakaotrøfler
-
75 g
dadler
(uden sten)
- 70 g mandler
- 40 g havregryn
- 3 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepasta
- 30 g smør
- 75 g mørk chokolade
- Guldstøv, som du synes
Mørk chokoladeblomst- og sommerfuglevinger
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Guld mørdejsbunde
- Ælt hvedemel, flormelis, vaniljekorn og smør sammen og tilføj til sidst ægget for at samle dejen.
- Læg mørdejen på køl i ½ - 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Rul dejen tyndt ud og udstik 16 bunde og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 7-8 minutter
- Afkøl bundene på en bagerist
- Pensel dem med guldstøv.
Mangokompot
- Læg husblassen i koldt vand.
- Mangoen skrælles og skæres i små tern.
- Hæld mango og citronskal- og saft, rørsukker og ingefær i en gryde og simre i 5-10 minutter.
- Tilsæt husblassen og put mangokompotten i silikoneformen og stil på frys.
Vaniljemousse
- Læg husblassen i koldt vand.
- Kom citronsaft, rørsukker, vanilje i en gryde og varm det kort op og tag de af varmen.
- Tilsæt husblassen og det sammen med A38.
- Pisk fløden og vende det hele forsigtigt sammen.
- Hæld moussen i silikoneformen og stik forsigtigt mangokompotten ned i midten.
- Stil på frys til den er helt frossen.
Kakaotrøfler
- Kom dadler, havregryn, mandler, kakaopulver, vaniljepasta og smør i blender.
- Rul herefter som kugler, som hver vejer 25 g.
- Sæt dem på køl og dyp dem til sidst i mørk chokolade.
Mørk chokoladeblomst + sommerfuglevinger
- Temperer den mørkechokolade
- Spred halvdelen ud på et kageplast og lad chokoladen sætte sig og stik herefter 4 stk. blomster ud.
- Den anden halvdel lægge i sprøjtepose og sprøjt 4 par sommerfugle vinger.
Samling og pynt
- Tag vaniljemoussen og sprøjt den med den gule og orange velvetspray.
- Sæt den herefter oven ovenpå mørdejsbunden og læg chokoladen blomsten ovenpå.
- Tag kakaotrøflen og pensle den med guldstøv og riv top og bund.
- Sæt den fast på midten af blomsten og sæt to vinger fast ovenpå.