Top din kage med en chokoladeskulptur - for eksempel formet som en sommerfugl som her. (©DR)

Sommerfugle med mørdej, vanilje, mango og kakao

Kan du lave fire ens sommerfugle i chokolade? Lad det komme an på en prøve med denne kage, der også smager godt, selvom din chokolade-finish ikke sidder lige i skabet!

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Guld mørdejsbunde

  • 155 g mel
  • 55 g flormelis
  • 75 g smør
  • 1/2 tsk. vaniljepasta
  • 20 g æggeblomme
  • Guldstøv efter, hvad du synes

Vaniljemousse

  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 citron
  • 1/2 dl A38, 3,5%
  • 1,5 dl piskefløde
  • Gul og orange velvetspray

Mangokompot

  • 3 blade husblas
  • 300 g mango
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 citron

Kakaotrøfler

  • 75 g dadler
    (uden sten)
  • 70 g mandler
  • 40 g havregryn
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 30 g smør
  • 75 g mørk chokolade
  • Guldstøv, som du synes

Mørk chokoladeblomst- og sommerfuglevinger

  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Guld mørdejsbunde

  1. Ælt hvedemel, flormelis, vaniljekorn og smør sammen og tilføj til sidst ægget for at samle dejen.
  2. Læg mørdejen på køl i ½ - 1 time.
  3. Tænd ovnen på 200 grader
  4. Rul dejen tyndt ud og udstik 16 bunde og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 7-8 minutter
  5. Afkøl bundene på en bagerist
  6. Pensel dem med guldstøv.

Mangokompot

  1. Læg husblassen i koldt vand.
  2. Mangoen skrælles og skæres i små tern.
  3. Hæld mango og citronskal- og saft, rørsukker og ingefær i en gryde og simre i 5-10 minutter.
  4. Tilsæt husblassen og put mangokompotten i silikoneformen og stil på frys.

Vaniljemousse

  1. Læg husblassen i koldt vand.
  2. Kom citronsaft, rørsukker, vanilje i en gryde og varm det kort op og tag de af varmen.
  3. Tilsæt husblassen og det sammen med A38.
  4. Pisk fløden og vende det hele forsigtigt sammen.
  5. Hæld moussen i silikoneformen og stik forsigtigt mangokompotten ned i midten.
  6. Stil på frys til den er helt frossen.

Kakaotrøfler

  1. Kom dadler, havregryn, mandler, kakaopulver, vaniljepasta og smør i blender.
  2. Rul herefter som kugler, som hver vejer 25 g.
  3. Sæt dem på køl og dyp dem til sidst i mørk chokolade.

Mørk chokoladeblomst + sommerfuglevinger

  1. Temperer den mørkechokolade
  2. Spred halvdelen ud på et kageplast og lad chokoladen sætte sig og stik herefter 4 stk. blomster ud.
  3. Den anden halvdel lægge i sprøjtepose og sprøjt 4 par sommerfugle vinger.

Samling og pynt

  1. Tag vaniljemoussen og sprøjt den med den gule og orange velvetspray.
  2. Sæt den herefter oven ovenpå mørdejsbunden og læg chokoladen blomsten ovenpå.
  3. Tag kakaotrøflen og pensle den med guldstøv og riv top og bund.
  4. Sæt den fast på midten af blomsten og sæt to vinger fast ovenpå.