Sommerfuglekage med smuk pynt i lyserød og brune farver. (©DR)

Sommerfuglekage

Rasha laver denne smukke kage med sommerfugle som pynt i Den Store Bagedyst. Kagen har en dejlig smag af rabarber, og er et stensikkert sommerhit

Tilberedningstid: 5 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagebunde

  • 155 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 6 stk. store æggeblommer
  • 6 stk. store æggehvider
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. vanilje
  • 4 spsk. sukker
  • 6 spsk. smør
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olie
  • 0,5 tsk. natron

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber i små tern
  • 300 g syltesukker
  • 0,25 stang vanilje
  • 1 stk. stjerneanis
  • 0,75 stk. citronsaft med lidt salt

Lakridscreme

  • 300 g smør
  • 300 g mascarpone
  • 400 g flormelis
  • 1 smule lakridsessens

Fondant

  • 16 stk. skumfiduser
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olie
  • 400-600 g flormelis
  • 1 smule pastafarve efter behov

Fremgangsmåde

Lav kagebunde: 

  1. Sigt mel og bagepulver i en skål. 
  2. Separer æggehvider og æggeblommer. 
  3. Pisk æggeblommer med 150 g sukker og tilsæt vaniljen, når blandingen er lys. 
  4. Bland i en separat skål 6 spsk smeltet smør, 2 spsk vand, 2 spsk olie. 
  5. Hæld smørblandingen i æggeblomme blandingen. 
  6. Tilsæt melblandingen til æggeblommeblandingen 
  7. I en skål piskes æggehviderne og natron. 
  8. Tilsæt 4 spsk sukker til æggehviderne. 
  9. Vend forsigtigt en fjerdedel æggehvider i æggeblommeblandingen og derefter blandes resten af æggehviderne i. 
  10. Det hele hældes i en springform og bages på 175 grader i 15-20 min.

Lav rabarberkompot: 

  1. Kog alle ingredienserne sammen til en marmelade, sæt dernæst på køl.

Lav lakridscreme: 

  1. Smør piskes med flormelis, til det er cremet og lyst, dernæst tilsættes mascarpone og essensen.

Lav fondant: 

  1. Fondanten er nok til at rulles på kagen, hvis den bliver rullet tynd ud. 

Saml kagen:

  1. Kagen skal skæres i tre kagebunde, hvor rabarberkompot kommes på den ene og lakridscreme på den anden, og den sidste bliver toppen. Dernæst smøres den op med lakridscremen og trækkes op med fondant og pyntes efter behov.