Hvis du godt kan lide at lege med marcipan, kan du, ligesom Merete har gjort det, lave små marcipanroser og pynte med. Foto: DR (©DR)

Sommerlagkage

Denne lagkage er perfekt til sommerens fester! Den er lavet med hvid chokolademousse, blåbærmousse og traditionelle lagkagebunde og smager fantastisk.

Tilberedningstid: Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

3 bunde

  • 6 stk. æg
  • 150 g flormelis
  • 100 g majsstivelse
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 stk. vaniljestang

Hvid chokolademousse

  • 150 g hvid chokolade
  • 0,5 spsk. smør
  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl piskefløde
  • 1 stang vanilje

Blåbærmousse

  • 300 g blåbær
    (Eventuelt frosne, som er optøet på forhånd.)
  • 5 blade husblas
  • 0,75 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1-2 spsk. portvin

Marcipanovertræk

  • 200 g marcipan
  • 225 g flormelis
  • 65 g glukosesirup

Knækglasur til at pynte med

    Fremgangsmåde

    Lav de 3 bunde:

    1. Æggene deles, og hviderne piskes stive i en ren og tør skål.
    2. Tag kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
    3. Æggeblommerne piskes i en anden skål med flormelis og vanilje indtil massen er let og luftig (ca. 5 min).
    4. Bland mel, majsstivelse og bagepulver og pisk det i æggemassen. Hvis massen er blevet for tyk, så tilsæt 3-4 spsk. æggehvide og pisk sammen med massen. Resten af æggehviderne vendes forsigtigt i massen, så dejen bliver let og luftig.
    5. Dejen hældes i en springform (med bagepapir i bunden - anvend ikke smør eller andet på siderne) og bages i ca. 20 min ved 200 grader.
    6. Køl kagen af, og del den i 3 bunde. Er kagen høj i midten, så skær den af, så lagkagebundene er flade.

    Lav hvid chokolademousse: 

    1. Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad. Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i 1 ad gangen. 
    2. Pisk fløden til skum. Vend først lidt af flødeskummet i den smeltede chokolade, herefter resten. 
    3. Læg en bund i springformen, og læg et lag hvid chokolademousse ovenpå, og læg endnu en bund ovenpå. Stil det hele i fryseren. 

    Lav blåbærmousse: 

    1. Blend bærrene i en blender/foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter. 
    2. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen. Tilsæt portvinen. 
    3. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede puré. 
    4. Tag kagen ud af fryseren og læg et lag blåbærmousse på. Stil den tilbage i fryseren. 

    Lav marcipanovertræk til den færdige kage: 

    1. Alle ingredienser æltes sammen - det er nemmest med en køkkenmaskine. 
    2. Rund marcipanen fladt ud, så den kan dække hele kagen. Brug godt med flormelis ved udrulningen, så den ikke hænger i. 

    Lav knækglasur til at pynte med: 

    1. Røres sammen og hændes i en sprøjtepose med en fin tylle, så du kan pynte kagen. 
    2. Pynt evt. med blåbær, mynteblade, marcipanroser etc. 

       
     





    Opskriften findes i samlingen

    Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

    Flere opskrifter fra samlinger

    Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
    Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
    Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
    ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
    Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
    Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
    Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
    Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.