Sommerlagkage
Denne lagkage er perfekt til sommerens fester! Den er lavet med hvid chokolademousse, blåbærmousse og traditionelle lagkagebunde og smager fantastisk.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
3 bunde
- 6 stk. æg
- 150 g flormelis
- 100 g majsstivelse
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 stk. vaniljestang
Hvid chokolademousse
- 150 g hvid chokolade
- 0,5 spsk. smør
- 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl piskefløde
- 1 stang vanilje
Blåbærmousse
-
300 g
blåbær
(Eventuelt frosne, som er optøet på forhånd.)
- 5 blade husblas
- 0,75 dl vand
- 1 dl rørsukker
- 2 dl piskefløde
- 1-2 spsk. portvin
Marcipanovertræk
- 200 g marcipan
- 225 g flormelis
- 65 g glukosesirup
Knækglasur til at pynte med
Fremgangsmåde
Lav de 3 bunde:
- Æggene deles, og hviderne piskes stive i en ren og tør skål.
- Tag kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
- Æggeblommerne piskes i en anden skål med flormelis og vanilje indtil massen er let og luftig (ca. 5 min).
- Bland mel, majsstivelse og bagepulver og pisk det i æggemassen. Hvis massen er blevet for tyk, så tilsæt 3-4 spsk. æggehvide og pisk sammen med massen. Resten af æggehviderne vendes forsigtigt i massen, så dejen bliver let og luftig.
- Dejen hældes i en springform (med bagepapir i bunden - anvend ikke smør eller andet på siderne) og bages i ca. 20 min ved 200 grader.
- Køl kagen af, og del den i 3 bunde. Er kagen høj i midten, så skær den af, så lagkagebundene er flade.
Lav hvid chokolademousse:
- Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad. Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i 1 ad gangen.
- Pisk fløden til skum. Vend først lidt af flødeskummet i den smeltede chokolade, herefter resten.
- Læg en bund i springformen, og læg et lag hvid chokolademousse ovenpå, og læg endnu en bund ovenpå. Stil det hele i fryseren.
Lav blåbærmousse:
- Blend bærrene i en blender/foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter.
- Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen. Tilsæt portvinen.
- Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede puré.
- Tag kagen ud af fryseren og læg et lag blåbærmousse på. Stil den tilbage i fryseren.
Lav marcipanovertræk til den færdige kage:
- Alle ingredienser æltes sammen - det er nemmest med en køkkenmaskine.
- Rund marcipanen fladt ud, så den kan dække hele kagen. Brug godt med flormelis ved udrulningen, så den ikke hænger i.
Lav knækglasur til at pynte med:
- Røres sammen og hændes i en sprøjtepose med en fin tylle, så du kan pynte kagen.
- Pynt evt. med blåbær, mynteblade, marcipanroser etc.