En smuk sommerlagkage med smag af skøn koldskål. (©DR)

Sommerlagkage a la koldskål

En frisk og lækker sommerlagkage med smag af koldskål og kammerjunkere. Kagen er flot overtrukket med marcipan.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Koldskålmousse

  • 6 blade husblas
  • 1 stk. citron (saft+skal)
  • 80 g flormelis
  • 1 stang vanilje
  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl kernemælk

Kæmpe kammerjunker (bund)

  • 125 g smør
  • 250 g mel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl sødmælk

Kammerjunkerbunde

  • 6 stk. æg
  • 2 spsk. koldt vand
  • 200 g flormelis
  • 130 g mel
  • 130 g maizenamel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g kammerjunkere
    (knuste)

Jordbærmousse

  • 2 stk. past. æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 500 g friske jordbær
    (halvdelen hakkes)
  • 1 stk. lime (saften)
  • 6 blade husblas
  • 1 stk. past. æggehvider

Marcipanovertræk

  • 2,5 dl fløde
  • 450 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 60 g glukosesirup
  • 1 smule rød farve
  • 1 håndfuld hvid chokolade til pynt

Fremgangsmåde

Lav koldskålsmousse:

  1.  Citron og husblas smeltes sammen.

  2. Fløde piskes sammen med flormelis og vaniljekorn.

  3. Tilsæt kærnemælken, citron og husblas og vend forsigtigt sammen.

  4. Afkøl. 
 

Lav en kæmpe kammerjunker (bund):

  1. Det hele blandes sammen.

  2. Udrul massen tyndt og bag i 20-25 minutter ved 180 grader.

  3. Imens den er varm, udstikkes den med din kagering og placeres som den nederste bund i din kage.

 

Lav kammerjunkebunde:

  1. Ovnen tændes og sættes på 225 grader.

  2. Pisk æggene lette og luftige med vand og flormelis.

  3. Bland mel, maizenamel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det af nogle gange ned i æggemassen, mens der vendes let og forsigtigt.

  4. Ved kammerjunkere i.

  5. 2 bradepander beklædes med bagepapir.

  6. Bagetid: 8-10 minutter midt i ovnen til de er lysebrune og gennembagte.

 

Lav jordbærmousse:

  1. Udblød husblassen.

  2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og lækkert.

  3. Blend 250 g jordbær med lime. Rør denne i æggeblandingen.

  4. Smelt husblassen i en gryde. Afkøl let.

  5. Bland 1 spsk. af jordbærblandingen med husblassen, hvorefter resten af husblasblandingen blandes i jordbærrene.

  6. Pisk æggehviden stiv og vend det i jordbærblandingen med de 250 g hakkede jordbær.

  7. Hæld over din kage og afkøl.

 

Lav marcipanovertræk:

  1. Pisk fløden stiv og smør din kage af 2 omgange så den bliver helt jævn og fin.

  2. Bland marcipan, flormelis, glukosesirup og rød farve sammen med din røremaskine.

  3. Udrul tyndt og læg over din kage.

  4. Form roser vha. en plastikpose og pynt kagen med disse.

  5. Pynt kagen med tempereret hvid chokolade.