Sommerpudding med creme anglaise
Vidunderlig sommerbudding med masser af bær og masser af fløde.
Tilberedningstid:
1 time, 20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Ingredienser
Pudding
- 75 g jordbær
- 75 g hindbær
- 75 g brombær
- 75 g ribs
- 75 g solbær
- 125 g sukker
- 8-10 skiver hvidt sandwichbrød
Creme anglaise
- 2,5 dl sødmælk
- 2,5 dl fløde
- 0,5 stang vanilje
- 6 stk. æggeblommer
- 55 g sukker
Fremgangsmåde
Lav pudding
- Rens alle bærerne og kog dem op med sukker og en spsk vand. Koges i 3 min, og køl herefter bærblandingen af.
- Beklæd en buddingeform med sandwichbrødene og hæl bærblandingen oveni. Afslut med et lag af sandwichbrød. Stilles herefter på køl til sandwichbrødene har sat sig (ca. 24 timer).
- Server med creme anglaise.
Creme anglaise
- Mælk, fløde og vaniljekorn koges op under omrøring.
- Pisk æggeblommer og sukker til en ensartet masse og hæld herefter den varme mælke-fløde-masse i en tynd stråle i æggemassen.
- Når det hele er blandet sammen, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til det tykner (ca. 84 grader) ved lav/middel varme under konstant omrøring med en dejskraber.
- Køl herefter massen ned og den er klar til servering.