På billedet ses en brødkurv med blandt andet det dejlige hjemmelavede sønderjyske rugbrød. Foto: DR (©DR)

Sønderjysk rugbrød

Lav dette dejlige rugbrød fra bunden af - det er nemt og let klaret. Vær dog opmærksom på at brødet skal laves over 4 dage, da surdejen først skal laves.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Surdej

  • 0,5 dl kærnemælk
  • 3 g gær
  • 50-100 g Rugmel
    (Piskes i til tykmælks konsistens)

Brøddej

  • 1 stk. surdej
  • 4 dl vand
  • 200 g sigtemel
  • 20 g salt
  • 5 g gær
  • mindst 200 g rugmel
    (juster til passende konsistens)
  • 3 spsk. malt

Fremgangsmåde

  1. Dag 1: Bland ingredienserne til surdejen. 
  2. Dag 3: Rør i surdejen og tilsæt 1 spsk. vand og 1 spsk. rugmel. 
  3. Dag 4: Hæld ingredienserne op i en skål, rør det godt sammen og lad det gerne hvile en time. Dejen skal være lidt klisteret, når den er færdig. 
  4. Ælt dejen på maskine i ca. 7 minutter ved lav hastighed. 
  5. Lad brødet efterhæve i 30-90 min. 
  6. Form brødet og lad det hæve 30-45 minutter. Varm ovnen op til 250 grader med en bradepande i bunden og hæld 2 dl vand i bradepanden. Sæt brødene ind og bage dem ved 210 grader i 45-60 min. 


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.