Søsterkage med tørret frugt og flormelis. (©DR)

Søsterkage

I Nordjylland er man særligt glad for Søsterkage. Kagen skal eftersigende have fået sit navn efter den randform med riflet kant som kagen bages i, og som giver den et udseende, der minder om et skørt. Opskriften lavede James og Adam i programmet 'Spise med Price - Egnsretter'.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 stk. æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 stk. øko citron, skal heraf
  • 50 g syltet appelsinskal
  • 50 g korender
  • 50 g rosiner
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken til den er håndvarm og opløs gæren i mælken. Bland de øvrige ingredienser i og rør dejen godt igennem.

  2. Kom dejen i en smurt randform - gerne med riflet kant - og lad den hæve tildækket i 1 1/2 time.

  3. Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Slå den ud af formen og lad den køle af.

  • TIP: Server skiver af søsterkage - evt. med lidt smør på - til en god kop kaffe.